Fidesz podnikol kroky proti transformácii mimovládnej organizácie Migration Aid na politickú stranu

    0
    Maďarský premiér Viktor Orbán (Autor: SITA)

    Podľa agentúry MTI uviedol na tlačovej konferencii pred budovou generálnej prokuratúry, že kabinet očakáva od tohto orgánu odpoveď na otázku, či uvedená organizácia financovaná americkým finančníkom Georgeom Sorosom, ktorá organizuje prisťahovalectvo, funguje pretransformovaním sa na politickú stranu zákonným spôsobom.

    Németh pripomenul, že šéf Migration Aid koncom augusta osobne vyhlásil, že sa organizácia zmení na stranu nazvanú Nočná stráž (Éjjeli Őrség) a že naďalej mieni pokračovať v organizovaní prisťahovalectva. “Cieľom založenia strany je, aby sa vyhli mimoriadnemu zdaneniu zahraničného financovania podpory prisťahovalectva,” dodal predseda protiprisťahovaleckého kabinetu Fideszu.

    Kabinet bude podľa Németha pokračovať v monitorovaní pohybu “Sorosových peňazí”, ktoré doteraz vždy skončili v organizáciách podporujúcich migráciu.

    Poslanci maďarského parlamentu 20. júla schválili novelu daňového zákona a návrh na mimoriadne zdanenie zahraničného financovania podpory prisťahovalectva. Organizácie sídliace v Maďarsku, ktorých činnosť smeruje k podpore prisťahovalectva, majú v zmysle prijatého zákona zaplatiť 25-percentnú daň zo všetkých zahraničných finančných príspevkov. Príjmy z tejto dane majú slúžiť výhradne na financovanie úloh spojených s ochranou štátnych hraníc.

    Fidesz 11. októbra oznámil založenie protiprisťahovaleckého kabinetu so 17 členmi. “V Maďarsku pretrváva hrozba, pretože existujú organizácie, ktoré chcú s podporou Sorosa realizovať prisťahovaleckú politiku, pričom nedodržiavajú maďarské zákony,” zdôvodnil vtedy Németh založenie tohto orgánu.

     

    - Reklama -