Fidesz chystá úpravu maďarskej ústavy. Týka sa migrácie

    0
    Viktor Orbán (Autor: TASR)

    Rogán podotkol, že na júnovom summite Európskej únie bude vyvíjaný mimoriadny tlak na maďarskú vládu, aby ešte v tom istom mesiaci prijala európsku prisťahovaleckú právnu normu.

    V súvislosti s návrhom balíkov zákonov vládneho bloku Fidesz-Kresťanskodemokratická ľudová strana (KDNP) na potlačenie nelegálneho prisťahovalectva, tzv. zákonom Stop Sorosovi, ktorý už je v parlamente, minister poznamenal, že návrh treba pred schválením ešte aktualizovať, teda rozšíriť.

    Poslanci parlamentu 20. marca otvorili všeobecnú rozpravu k uvedenému návrhu. Hlasovanie o ňom ale odložili na obdobie po parlamentných voľbách z uplynulej nedele.

    Balík pozostáva z návrhov troch zákonov. Prvý sa týka povoľovania činnosti organizácií, ktoré podporujú migráciu. Druhý rieši poplatky za zahraničné financovanie prisťahovalectva, pričom poplatok dosahuje v návrhu výšku 25 percent z financovanej sumy. Podľa tretieho návrhu zákona môžu byť vyhostené osoby, ktoré narúšajú národnobezpečnostné záujmy Maďarska a ohrozujú verejný poriadok.

    - Reklama -