Ficove výroky o Berlíne si všíma alternatívna pravica v USA a vyzdvihuje odhodlanie premiéra v boji proti migračnej kríze

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    „Útok na ľudí, ktorí sa stretávajú na vianočných trhoch a pripravujú sa na Vianoce, považujem za útok proti kultúrnej identite Európy ako takej,“ cituje vyjadrenie Roberta Fica Breitbart.

    Konzervatívnu redakciu amerického portálu zaujalo aj premiérovo varovanie pred oveľa prísnejšími bezpečnostnými opatreniami, ktoré už teraz prijímajú niektoré krajiny EÚ, aby predišli opakovaniu útokov podobných tomu z Berína. „Začína pretekať pohár trpezlivosti a verejnosť v Európe bude očakávať podstatne razantnejšie opatrenia. Je to jednoducho šialené,“ uviedol v reakcii predseda slovenskej vlády.

    Breitbart ďalej pripomína, že Fico je odhodlaný pokračovať v prísnej antiimigračnej politike, aby zabezpečil ochranu Slovákov. „Myslím si, že opatrenia, ktoré sme urobili v reakcii na migračnú krízu, boli absolútne správne a verím, že v krátkom čase sa ukážu byť nevyhnutné,“ uviedol Fico v reakcii na masaker v Berlíne.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

     

    - Reklama -