Ficov zatemnený mozog a predvolebná policajná šikana, rozčúlil sa Galko. A Matovič…

    0
    Ľubomír Galko (SaS) (Autor: sita)

    „Temné praktiky z čias Mečiara sú späť. Klesajúce preferencie predsedovi slovenskej vlády úplne zatemnili mozog,“ píše vo svojom blogu liberál Galko. Reaguje tak na politickú „bitku“ medzi Matovičom a Ficom. Premiér obvinil Matoviča, že v roku 2008 fiktívne previedol svoje podnikanie, ktoré prevádzkoval ako živnostník s názvom Igor Matovič – regionPRESS, na zamestnanca Pavla Vandáka. Okrem toho mal preprať 122 miliónov korún a zničiť účtovníctvo, aby sa tak vyhol daňovej kontrole.

    Len slepý by to nevidel

    Galko obom vyčíta, že v rámci rivality útočia nielen vzájomne na seba, ale tým pádom aj na svojich blízkych. „To by malo byť pravidlo, z ktorého síce existujú výnimky, ale na ne musia byť naozaj legitímne dôvody. A tak to doteraz aj nejako fungovalo. Robert Fico a Igor Matovič túto zásadu porušili,“ kritizuje. Predsa však v tom vidí zásadný rozdiel.

    Problém je v tom, že Fico podľa neho v priamom prenose zneužíva tajné služby, políciu a iné štátne orgány. „To, čo počas uplynulých dní predviedol Robert F., je neuveriteľné. Mávanie pred kamerami materiálmi z tajných služieb, daňového riaditeľstva a bohvieodkiaľ ešte, flagrantné porušovanie zákonov, daňového tajomstva… je neospravedlniteľné,“ myslí si Galko. Zneužívanie represívneho orgánu na kompromitáciu, prípadne likvidáciu opozičného politika je podľa neho mimoriadne nebezpečné.

    V zuboch má aj policajtov na čele s policajným prezidentom Tiborom Gašparom a ich správanie sa, respektíve konanie nemá podľa neho nič spoločné s nezávislou políciou v demokratickej krajine. Je to predovšetkým pre urýchlené vypočúvanie svedka či naháňanie Matoviča v televízii, ako aj pre štýl komunikácie s Matovičovým právnym zástupcom, inak kolegom z kandidátky OĽaNO-NOVA, Danielom Lipšicom, čo Galko nazval obyčajnou predvolebnou policajnou šikanou. „Niekým nariadená a niekým riadená. Len slepý by to nevidel,“ dodal.

    Podľa neho sa ale treba Matoviča, a to aj napriek tomu, čo už všetko „povystrájal“, zastať. „Lebo – ak im toto necháme prejsť len tak a necháme im Matoviča takto zlomiť a pokoriť, tak po ňom prídu na rad ďalší,“ upozorňuje.

    - Reklama -