Ficov kabinet bude rokovať o terorizme a voľbách. Rozhodnú aj o žalobe pre kvóty?

    0
    Pohľad na rokovanie vlády SR. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Minister vnútra Robert Kaliňák avizoval, že noví policajti nás vyjdú na niekoľko miliónov eur. Premiér Robert Fico v súvislosti s rozšírením žilinského pluku uviedol, že v horizonte dvoch-troch rokov na to bude treba 60 miliónov eur.

    Vláda sa bude zaoberať návrhom organizačno-technického zabezpečenia marcových parlamentných volieb. Náklady na voľby budú podľa materiálu z dielne rezortu vnútra 10 708 620 eur. V rozpočtovej kapitole ministerstva vnútra na zabezpečenie prípravy a vykonania volieb sú vyčlenené finančné prostriedky vo výške 9 133 870 eur a v rozpočtovej kapitole Štatistického úradu SR vo výške 1 574 750 eur. 

    Vláda by mala rokovať aj o návrhoch nariadení, ktorými sa stanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a zvýšené platové tarify štátnych zamestnancov. Navrhované nariadenia vlády vychádzajú z podpísaných kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa v štátnej a verejnej službe na rok 2016. Podľa nich sa platové tarify štátnych zamestnancov od 1. januára budúceho roka zvýšia o 4 % a o rovnaké percento stúpnu aj platy zamestnancov pracujúcich vo verejnej správe. 

    Očakáva sa, že po rokovaní vlády bude premiér Robert Fico informovať o podaní žaloby na Súdny dvor v Luxemburgu pre kvóty migrantov. Jej prípravu oznámil deň po tom, čo ministri vnútra väčšinovým hlasovaním odsúhlasili prerozdelenie migrantov. Tí tento krok aj napriek nesúhlasu Slovenska, Česka, Maďarska, Rumunska schválili v utorok 22. septembra. Podľa Fica toto rozhodnutie nemôže fungovať a odmieta ho zaviesť do praxe.

    - Reklama -