Fico zbrojí proti moslimským utečencom, ale ešte pred Vianocami sa stihol zastaviť v mešite a kochal sa, kochal…

    0
    Premiér Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák otvárajú slovenskú ambasádu v SAE (Autor: SITA)

    Premiér Robert Fico bol spolu s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom na návšteve Spojených arabských emirátov (SAE) pár dní pred Vianocami. Okrem oficiálnych stretnutí, ktorých súčasťou bolo najmä otvorenie slovenskej ambasády v SAE, predseda vlády absolvoval aj spomínanú prehliadku mešity v Abú Dabí v sprievode jej riaditeľa.

    Hlavným cieľom pracovnej cesty premiéra bolo pritom otvorenie diplomatického zastúpenia SR v Spojených arabských emirátoch, Fico sa však nevyhol ani témam obchodnej spolupráce s touto arabskou krajinou. SAE patria v blízkovýchodnom regióne k najvplyvnejším a najvýznamnejším hráčom v oblasti investícií a finančníctva.

    Na mešitu rýchlo zabudol

    Návšteva mešity šejka Zajída bin Sultána Al Nahyan-a v Abú Dabí však nemala nič spoločné s obchodom ani financiami. Išlo o takzvanú povinnú jazdu naplánovanú v rámci oficiálnej návštevy podľa protokolu. Vzhľadom na nedávnu cestu do Spojených arabských emirátov, počas ktorej Robert Fico navštívil aj mešitu, je premiérova protimoslimská rétorika pomerne nečakaná.

    Podľa oficiálnej stránky veľkej mešity v Abú Dabí si predseda slovenskej vlády stihol počas návštevy prezrieť aj zbierku 120 islamských mincí vyrobených z čistého zlata v rôznych érach histórie islamu. Fico neodišiel z mešity s prázdnymi rukami a na záver návštevy mu riaditeľ venoval knihu s názvom Spaces of Light (Priestory svetla), ktorú vydala mešita šejka Zajída bin Sultána Al Nahyan-a v Abú Dabí ako oslavu architektúry tejto stavby.

    - Reklama -