Fico začal ´prevzdušňovať´Smer: Aké má plány? Povedal aj o scenári, ktorému sa chce vyhnúť

    0
    Rober Fico (vľavo) počas aktuálnych stretnutí v regiónoch na snímke, ktorú expremiér zverejnil na sociálnej sieti. (Autor: facebook.com/robertficosk)

    “Celá diskusia, ktorú dnes vedieme v Smere, je, ako nastaviť program. Potrebujeme viac emócií a príbehov. Verejnosť si už príliš nezakladá na sociálnych programoch, skôr očakáva politické emócie,” povedal Fico.

    Dodal, že sa stretáva so všetkými okresnými predsedami a hovoria o tom, ako nastaviť program. “Chcem, aby Smer bola ľavicová strana, ale tiež aby to bola hodnotovo orientovaná strana. Ale hlavne to musí byť najstabilnejšia strana, to je moja úloha,” doplnil Fico, ktorý sa k vnútrostraníckej diskusii vyjadril aj cez sociálnu sieť, pričom upriamil pozornosť aj na svoju návštevu straníckych štruktúr v regiónoch. 

    Nechce, aby sociálna demokracia dopadla ako v Čechách

    “Osobný kontakt, debata a potom podanie rúk, boli pre mňa nie len v osobných vzťahoch, ale aj v politike vždy kľúčové,” pripomenul Fico, ktorý zároveň informoval, že vnútrostranícku diskusiu v pondelok odštartoval v Trnave a Nitre. “Hlavnou témou je, ako pretaviť vynikajúce výsledky krajiny do dobrého výsledku strany SMER – SD vo voľbách tak, aby sociálna demokracia na Slovensku nedopadla ako v Čechách,” doplnil v statuse s fotografiami zo stretnutí.

    O diskusiách v Smere-SD sa začalo viac hovoriť po tom, ako niektorí okresní funkcionári strany z Košického kraja prišli so žiadosťou, aby sa Robert Fico a Robert Kaliňák vzdali funkcií a vyzvali podpredsedu Smeru-SD a premiéra Petra Pellegriniho na kandidatúru za predsedu strany.

    Sedem krajských predsedov Smeru-SD v reakcii na situáciu vyhlásilo, že strana je jednotná a že budú o jej budúcnosti rozhodovať na riadnom sneme. Iniciátori výzvy žiadajú mimoriadny snem.

    Pellegrini aj ďalší predstavitelia Smeru-SD hovoria o potrebe diskusií. Fico oznámil spustenie vnútrostraníckej diskusie a vyhlásil, že chce do volieb v roku 2020 naďalej viesť stranu.

    Autor: TASR/ redakcia

    - Reklama -