Fico vychválil Kažimíra: V Európe má obrovské renomé

    0
    Minister financií Peter Kažimír (Autor: sita)

    “Dôvody, pre ktoré bol Peter Kažimír vyhlásený za ministra financií Európy 2018, sú úplne zrejmé a nemôže ich nikto poprieť. Je to veľmi výrazné tempo konsolidácie verejných financií, pri zachovaní vysokého hospodárskeho rastu,” vyzdvihol predseda vlády.

    Pripomenul, že jeho meno sa dlhodobo objavovalo aj v súvislosti s možným vedením Euroskupiny. Kažimír sa vlani v decembri voľby nového šéfa Euroskupiny zúčastnil ako jeden zo štyroch kandidátov, nakoniec ju vyhral portugalský minister financií Mário Centeno. “Pri každej príležitosti, kedy hodnotíme s premiérmi a prezidentmi finančnú situáciu, počúvam len dobré slová na adresu ministra financií,” dodal Fico.

    Kažimíra v utorok (2.1.) vyhlásil britský mesačník The Banker, patriaci do skupiny Financial Times, za ministra financií Európy za rok 2018. Časopis takto ocenil jeho prácu a výsledky slovenskej ekonomiky.

    Časopis The Banker vychádza od roku 1926 a svojich čitateľov má vo viac ako 180 krajinách sveta. Od roku 1996 ho vydáva Financial Times Business. Mesačník prináša pravidelne najdôležitejšie správy z oblasti retailového a firemného bankovníctva, informuje o technologickom rozvoji, produktových inováciách, vývoji softvéru, uvádza profily jednotlivých krajín a komentáre a názory medzinárodne uznávaných expertov.

    - Reklama -