Fico už nie je premiér, toto si viac dovoľovať nemôže, upozorňuje politológ

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Kým bol premiérom, v televízii zásadne vystupoval bez súperov. Na čele vlády ho však na jar nahradil Peter Pellegrini a Robert Fico si dnes už viac nemôže dovoliť vyhýbať sa konfrontácii v diskusiách. Pre pluska.sk to uviedol politológ Ján Baránek. 

    „Jednoducho nie je premiér. Hoci je predseda strany, tak mediálne je dnes premiér Pellegrini viditeľnejší ako on,“ tvrdí Baránek s tým, že Fico sa mediálne dostáva do úzadia.

    Ak si chce Fico zachovať popularitu aj medzi voličmi, musí podľa politológa ukázať, že ešte má čo povedať do politiky a nesmie sa už v budúcnosti takýmto diskusiám vyhýbať. „To si mohol v uvodzovkách dovoliť ako premiér, ale ako poslanec si to už dovoliť nemôže,“ vysvetľuje.

    Politológ Ján Baránek Zdroj: Facebook, Slovak Political Watchdog – strážny pes na politikov

    Ísť do diskusie práve so Sulíkom bolo podľa Baránka logické. “Keď si to tak zoberiete, tak s kým iným by mal ísť. SaS je dlhodobo druhou najsilnejšou stranou, istú chvíľu to po voľbách dokonca vyzeralo, že bude zostavovať vládu,“ upozorňuje analytik.

    V nedeľňajšej debate lietali blesky. Kameňom úrazu boli obedy či vlaky zadarmo, ale aj lyžiarske výcviky. „Almužna 1,20, najprv ich skasne o 800 eur na daniach. Človek, ktorý býva v trojmiliónovom byte daňového podvodníka, ide dávať obedy zadarmo,“ pustil sa do súpera ostro Sulík.” To je taká tradícia, že čím je človek bohatší, tým viac závidí aj to posledné euro, ktoré ľuďom možno dať,“ kontroval expremiér.

    O víkendovom dueli sme písali viac TU.

    - Reklama -