Fico to blokuje. Matovičovci, kollárovci aj SaS takto reagujú na návrh o reforme nemocníc

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Podľa OĽaNO blokuje návrh predseda Smeru-SD Robert Fico. Pre hnutie je reforma nemocníc nevyhnutná na zlepšenie zdravotnej starostlivosti aj preto, že podľa nich sa za 12 rokov vlády Smeru systematické zmeny nerobili.

    “Ak by teda reforma nemocníc v parlamente prešla, ministerka Kalavská bude prvou z ministrov zdravotníctva počas 12 rokov vlády Smeru, ktorá nebude len kúriť a svietiť,” uviedol podpredseda výboru Národnej rady SR pre zdravotníctvo Marek Krajčí (OĽaNO).

    Aj šéf hnutia Boris Kollár reaguje na návrh zákona prinášajúci reformu slovenských nemocníc, ktorý v piatok odobrila vláda. Hnutie si chce v prvom rade predmetný zákon o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti poriadne pozrieť.

    “Presne si pozrieme návrh zákona, pretože pre nás je najdôležitejšie, aby sa stratifikácia nedotkla pacientov. Rokovali sme o tom a bolo nám to prisľúbené, ale, samozrejme, niečo iné sú sľuby a niečo iné realita, preto si to chceme naozaj pozrieť a v prípade, ak sa to dotkne komfortu pacientov, tak to nepodporíme,” povedal Kollár.

    Poslankyňa SaS Jana Cigániková ďakuje vláde, že schválila zákon, ktorý prináša reformu nemocníc. “Ministerke Kalavskej týmto úprimne blahoželáme,” uviedla na tlačovej besede Cigániková.

    Podrobnosti nájdete vo video zverejnenom na sociálnej sieti.

    Sulíkovci sú pripravrení návrh v pléne určite podporiť v prvom čítaní. “Ide o to, aby sme nerobili všade všetko,” vysvetlil Sulík postatu stratifikácie.

    Vláda v piatok odobrila zákon o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorý prináša reformu slovenských nemocníc.

    Po rokovaní kabinetu to potvrdil premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) s tým, že reforma je naplánovaná na niekoľko volebných období.

    Zmyslom navrhovanej právnej úpravy je, aby sa špecializovaná zdravotná starostlivosť a niektoré typy najmä invazívnych a operačných zdravotných výkonov koncentrovali do nemocníc, kde na ich poskytnutie majú potrebné zručnosti a skúsenosti, čím sa zabezpečí lepšia kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

    - Reklama -