Fico si prihrial politickú polievočku: Slovensko má všetky predpoklady, aby neisté časy zvládlo

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Žiadne negatívne hodnotenie. Slovenský premiér Robert Fico vo svojom pravidelnom komentári pre Hospodárske noviny zbilancoval končiaci sa rok 2016, pričom rozhodne prevládali „pozitívne tóny“.

    Predseda vlády sa dotkol troch kľúčových tém: ekonomickej prosperity Slovenska, nášho predsedníctva v Rade EÚ a tiež súčasného vládneho programu.

    Pri fungovaní terajšej vlády sa však Fico nevyhol ani kritike.

    „Politický súboj u nás už dávno nemá podobu súboja o najlepšie riešenia, ale podobu zápasu v blate, v ktorom je cieľom druhého čo najviac zašpiniť bez ohľadu na dôkazy či fakty. Nečudujem sa preto znechuteniu ľudí z neho. Je to rozhodnutie opozície, my ho vnímame, prácu vlády mu však určite nepodriadime,“ sršal odhodlaním líder strany Smer-SD.

    Naopak, pozitívne Fico vyzdvihol slovenské predsedníctvo v Rade EÚ, ako aj bratislavský summit, vďaka ktorému sa podarilo podľa premiérových slov „vyslať pozitívny signál o životaschopnosti Únie a o jej sústredení sa na skutočné priority ľudí: bezpečnosť, ekonomiku, prácu a celkovú perspektívu“.

    Nie celkom však s týmto tvrdením súhlasí Matúš Krčmárik z denníka SME, ktorý vo svojom dnešnom článku okrem iného píše: „Summit nepriniesol zásadné rozhodnutia, nakoniec nevyšla ani snaha ukázať európsku jednotu. Nespokojní odchádzali taliansky aj maďarský premiér.“

    Isté pochybenia skôr Fico priznal pri téme ekonomického rastu, respektíve životnej úrovne Slovákov. Celkovo však pozerá do nasledujúcich mesiacov s optimizmom.

    „Slovensko má dnes všetky predpoklady, aby aj neisté časy zvládlo. Má funkčnú vládu, upevňuje svoje postavenie v Európe, iste má pred sebou ešte veľa nedoriešených problémov, no má ľudí, ktorí aj ťažké výzvy v minulosti vždy zvládli. Slovensko dnes má dôvod na optimizmus,“ dodal na záver šéf vlády.

    - Reklama -