Fico sa rozhodne nenudí. Po návšteve Vietnamu rieši vo Varšave brexit. S premiérmi V4

    0
    Vlajky krajín V4 (Autor: ČT)

    Premiéri sa na spoločnom rokovaní sústredia predovšetkým na aktuálne otázky ďalšieho vývoja po referende o vystúpení Británie z EÚ. Ďalej prediskutujú možnosti spoločného postupu v zásadných otázkach ďalšieho smerovania EÚ, ako aj dôležité aspekty vzájomnej spolupráce na regionálnej úrovni.

    Poľsko od 1. júla prevzalo od Českej republiky ročné predsedníctvo vo V4. Potrvá do 30. júna 2017. Program poľského predsedníctva bol schválený na stretnutí premiérov krajín V4 v Prahe 8. júna. Zameria sa najmä na silný hlas V4 v EÚ (koordináciu európskej agendy a spoluprácu ohľadne kľúčových výziev) a na budovanie synergie prostredníctvom posilneného dialógu (rozvíjanie spolupráce v regionálnom rozsahu na základe inštitucionálnej a funkčnej synergie). TASR o tom informovalo Veľvyslanectvo Poľskej republiky v Bratislave.

    Ďalej sa zameria na bezpečnosť a stabilitu regiónu, na identitu a imidž V4 a na posilňovanie jednoty a rozvíjanie spolupráce V4 pri zlepšovaní dopravnej infraštruktúry. Počas poľského predsedníctva bude V4 navyše intenzívne podporovať realizáciu rozhodnutí varšavského summitu NATO.

    - Reklama -