Fico sa pustil do Matoviča a ten úder vrátil. Klamal včera, predvčerom a aj dnes, natrel to premiérovi

    0
    Igor Matovič (Autor: SITA)

    Dnes Robert Fico obvinil Igora Matoviča z daňového podvodu, pri ktorom mal údajne preprať 122 miliónov korún. Obvinenia sa týkajú Matovičovej firmy regionPress, ktorú mal fiktívne previesť na bieleho koňa a zničiť účtovníctvo od roku 1997 až po rok 2008, aby zabránil kontrole daňového úradu. „Pán Matovič dnes nemá právo stavať sa do polohy morálnej autority, nemá právo hovoriť, že on je jediný čistý. Predkladám jasné dôkazy o fiktívnom prevode a o úmyselnej likvidácii účtovníctva,“ hovoril premiér počas tlačovky.

    Matovič dlho nečakal a taktiež zvolal tlačovú konferenciu, v ktorej sa vyjadril k Ficovým tvrdeniam. Hneď na úvod označil jeden z Ficových výrokov, ktoré odzneli na tlačovke, za zavádzajúci. Počas doobedňajšieho výstupu sa premiéra opýtal jeden zo zástupcu médií, prečo s dôkazmi prichádza až teraz, keď sa incident stal v roku 2008.

    „No pretože tie informácie sme, bohužiaľ, získali až teraz,“ vyjadril sa Fico. Následne Matovič púšťa na televízore záznam vyjadrenia Renáty Zmajkovičovej z parlamentu z roku 2010. Práve Zmajkovičovej vyjadrenie sa týka Matovičovej osoby a údajných „machináciách“ v jeho spoločnosti. Matovič na zvýraznenie tejto informácie púšťa Ficovo vyjadrenie v opakujúcej sa video slučke.

    „Videli sme vyjadrenie pána premiéra, ktorý tvrdí, že to, čo dnes zverejnil, získali až teraz. To, čo dnes zverejnil, dôkazy podľa neho o tom, že som daňový podvodník, strana Smer získala až teraz. Lenže ako je potom možné, že pred šiestimi rokmi v pléne národnej rady bývalá podpredsedníčka národnej rady Renáta Zmajkovičová disponovala tými istými podľa nich dôkazmi, tými istými kópiami daňového spisu z trnavského daňového úradu? Keď v tejto veci Robert Fico bohorovne celému Slovensku do očí klamal, tak klamal aj v ostatných veciach,“ prepojil do súvislosti tieto dva výroky Matovič.

    Matovič ďalej upozorňuje, že Fico je „učňom Vladimíra Mečiara“ a na jeho adresu prehlásil: „Klamal včera, predvčerom a aj dnes“. Predseda strany OĽaNO informoval, že všetky dôkazy, dokumenty a zmluvy, ktoré sa týkajú tohto obvinenia, dá v dohľadnom čase dokopy a následne ich preukáže na tlačovej konferencii médiám. 

    - Reklama -