Fico radí protestujúcim študentom: Ak zorganizujete pochod proti neoľudáckemu extrémizmu, rád sa ho zúčastním

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Spúšťačom premiérovej reakcie mohol byť do značnej miery minulotýždňový krvavý útok na koncerte speváčky Ariany Grandeovej v anglickom Manchestri.

    Fico pritom zdôraznil, že bezpečnosť občanov je uňho kľúčovou témou, ktorá je nadradená všetkým ostatným.

    Predseda vlády tiež spomenul integračné procesy v rámci EÚ, ako aj fakt, že Únia má snahu postupovať koordinovane v boji proti terorizmu.

    „Otázne zostáva, čo bude s Britániou. V súvislosti s brexitom začínajú chápať, čo na poli výmeny strategických informácií strácajú. V tejto otázke by sme mali s nimi viesť konštruktívny dialóg, pretože boj s extrémizmom je našou spoločnou výzvou,“ píše Fico v komentári na webe Hospodárskych novín

    Líder najpopulárnejšej strany pod Tatrami nezacielil len na islamský terorizmus, neobšiel ani tému domáceho extrémizmu, konkrétne strany ĽS NS.

    „Udomácňuje sa tu ideológia, ktorá sa hlási k režimu, ktorý podporoval vyvražďovanie a vypaľovanie slovenských dedín. Ideológia, ktorá popiera holokaust a veľkohubo ukazuje svoju silu vo vlakoch a na svojich zhromaždeniach. Vnímam, že nám pred očami vzniká nebezpečný pokus o mocenskú alternatívu k štátu a jeho orgánom,“ podotýka premiér.

    Na záver Fico spomenul aj zaujímavé prirovnanie, respektíve inotaj opierajúci sa o pripravovaný druhý protikorupčný protest študentov. Práve pokračovanie akcie vedenej gymnazistami je zamerané proti korupčnému správaniu ľudí z okruhu najbližších spolupracovníkov Roberta Fica.

    Úradujúci premiér si však myslí, že verejne protestovať treba proti iným témam.

    „Ak v týchto zložitých časoch študentom napadne zorganizovať masový pochod proti neoľudáckemu extrémizmu, rád sa ho zúčastním. Spoločne a proti skutočnému zlu. Táto krajina to potrebuje,“ odkázal Fico študentom.

    - Reklama -