Fico privítal porážku Le Penovej

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: TASR)

    “Francúzski občania si vybrali v slobodných voľbách svojho prezidenta a toto rozhodnutie treba rešpektovať. Verím, že táto voľba je dobrou správou pre budúcnosť Európskej únie a umožní hľadať členským štátom cestu k sebe, nie od od seba,” uvádza sa v stanovisku Roberta Fica k prezidentským voľbám vo Francúzsku, o ktorom informovala hovorkyňa predsedu vlády SR. 

    Fico zdôraznil, že Európa v období po brexite potrebuje stabilitu a konštruktívnu spoluprácu a že úloha Francúzska je v tejto oblasti nezastupiteľná. Zároveň poslal Emmanuelovi Macronovi telegram, v ktorom mu zablahoželal k zvoleniu do prezidentskej funkcie.

    Potešenie z Macronovho úspechu vyjadril na Twitteri aj minister Lajčák, ktorý v tejto súvislosti hovoril o víťazstve Európskej únie. 

    “Vnímame túto voľbu ako uznanie pretrvávajúcej atraktívnosti hodnôt a princípov, o ktoré sa doterajšia európska spolupráca opierala, a zároveň ako prejav vôle pokračovať v budovaní spoločného projektu,” píše sa vo vyhlásení slovenského rezortu diplomacie. 

    Ministerstvo zdôraznilo, Francúzsko je jedným z najdôležitejších partnerov SR. “Tešíme sa na pokračovanie a ďalší rozvoj našich vzájomných vzťahov, ako aj na posilňovanie spolupráce v rámci Európskej únie a NATO,” uvádza sa vo vyhlásení rezortu k druhému kolu prezidentských volieb vo Francúzsku, informoval tlačový odbor MZVaEZ SR.

    - Reklama -