Fico prirovnáva Sulíka ku kotlebovcom

    0
    Richard Sulík a Robert Fico (Autor: SITA)

    Premiér Robert Fico sa ohradzuje voči tvrdeniam opozície, ktorá tvrdí, že vláda pod vedením Smeru nič nerobí a Slovensko tak začína zaostávať v konkurencii s Českom. Zvyšovanie životnej úrovne Slovákov je však podľa Fica kľúčovou oblasťou slovenskej vlády. „ Ekonomické ukazovatele prekonávajú rekordy, čo sa týka rastu zamestnanosti či poklesu nezamestnanosti. Prijímame sociálne opatrenia, ktoré vytvárajú tlak na zvýšenie ocenenia práce. Ruka v ruke s tým ide podpora podnikateľského prostredia,“ píše predseda vlády vo svojom komentári v Hospodárskych novinách s tým, že tvrdenia opozície sú tým pádom konfrontované s reálnymi faktami.

    „Najlepšia odpoveď na opozičné výčitky na adresu kvality podnikateľského prostredia je príchod nových investorov a expanzia už existujúcich, často bez akýchkoľvek investičných stimulov štátu – napríklad renomovaná firma Amazon do Serede,“ dodáva Fico, pričom zdôrazňuje, že Slovensko má šieste najnižšie daňovo-odvodové zaťaženie v EÚ. Pozitívom je podľa neho aj historicky nízky deficit verejných financií, ale aj nárast podnikateľov. „Podľa Európskej komisie sú sociálne nožnice na Slovensku najmenej otvorené spomedzi všetkých členských krajín EÚ,“ chváli sa premiér.

    Na zlepšenie podnikateľského prostredia pripravilo ministerstvo hospodárstva 34 opatrení, ktoré sa zameriavajú na zníženie regulačného zaťaženia a zlepšenia podnikateľského prostredia. To by malo ušetriť podľa Fica viac ako 44 miliónov eur.

    Neželám si čiernu dieru

    „Patrím medzi politikov, ktorí si neželajú čiernu dieru na Slovensku a chcú zvýšiť kvalitu života občanov v spoločnosti vyspelých ekonomík. Ako opozičný politik som podporil vstup Slovenska do EÚ práve z týchto dôvodov. Žiaľ, vystúpenia jedného z predsedov opozičnej strany svedčia o tom, že sa dnes niekto zahráva s osudom Slovenska,“ naráža predseda Smeru nepriamo na Richarda Sulíka.

    „Nevymenil síce svoj európsky oblek za zelenú uniformu, ale jeho názory sú blízke extrémistom. Jeho vízia začlenenia Slovenska mimo jadra EÚ mi pripomína hru na ruskú ruletu. Zjavne je rozhodnutý stláčať pomyselný kohútik dovtedy, kým Slovensko nedopadne ako pravicová vláda Ivety Radičovej,“ píše Fico s tým, že jeho cesta je iná a preto ponúka politickým stranám a verejnosti konsenzus v tejto téme. Preto vyzýva, aby bol odmietnutý extrémistický hazard a bola uprednostnená zodpovednosť za budúcnosť našej krajiny.

    - Reklama -