Fico opäť straší. Začína byť nervózny, odhaľuje komentátor

    0
    Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico (Autor: SITA)

    Premiér občas postraší tým, že výsledkom parlamentných volieb môže byť zlepenec. Podľa Danišovho komentára na portáli Aktuality.sk je táto poznámka v skutočnosti aj prejavom jeho nervozity. Za tým však môže byť podľa neho fáza mierneho poklesu pre Smer alebo účelová Ficova hra ako divadlo.

    Nie silný partner, ale otrok

    „Ak bude Smer ďalej klesať, môže sa celkom pokojne stať, že Fico bude po voľbách príliš slabý. A príliš závislý od podpory nových koaličných partnerov,“ vysvetlil Daniš. Podľa neho potrebuje Smer uhrať dominantnú pozíciu, v rámci ktorej by mal SNS alebo Most-Híd do počtu. „Ako otroka, ktorému nadiktuje podmienky. Nie ako silného partnera, ktorý bude vyskakovať,“ dodal.

    Podľa Daniša je však Ficovou taktikou aj to, že vždy potreboval silných nepriateľov. Tak ako kedysi strašil návratom Dzurindu či krajne pravicovou vládou. „Dnes Fico nemá silných nepriateľov. A vyzývateľov. Procházku ako hlavného rivala odmieta uznať. Vyhýba sa duelu. Aby tým nemobilizoval podporu pre Sieť,“ vysvetlil komentátor. Podľa neho nemá čo voličov Smeru naplno motivovať a preto sa premiér tvári nervózne, a straší spomínaným zlepencom.

    Podľa Daniša navyše Fico potrebuje, aby sa mu v predvolebných prieskumoch uberali percentá, lebo takto môže ukázať, že sa cíti ohrozený a potrebuje podporu. „Fico sa vlastne v tejto kampani pokúša o mágiu. A umenie nemožného. Tvrdí, že osobné duely s Procházkom odmieta, lebo Smer nemá silného nepriateľa. A tvrdí, že tento nepriateľ, ktorý neexistuje, je naozaj mocná hrozba,“ doplnil Daniš.

    - Reklama -