Fico oficiálne oznámil mená smerákov vo vláde. Toto sú mená nových, ale aj starých hráčov

    0
    Robert Fico komentuje výsledky volieb (Autor: SITA)

    Premiér Robert Fico v úvode uviedol, že zajtra na Bratislavskom hrade má dôjsť k podpísaniu koaličnej zmluvy medzi stranami Smer-SD, SNS, Sieť a Most-Híd. Fico ďalej pokračoval v oficiálnom vymenovávaní smeráckych nominantov, ktorých navrhli počas predsedníctva strany. Podpredsedom vlády pre investície sa stane Peter Pellegrini. Ministrom vnútra a financií sa už klasicky stane Robert Kaliňák a Peter Kažimír. Stoličku ministra zahraničia tiež obsadí staré známe meno Miroslav Lajčák. Rezortu hospodárstva sa ujme Peter Žiga a toľko kritizované zdravotníctvo si pod svoje krídlo vezme Tomáš Drucker. Napriek tomu, že sa spočiatku „šepkalo“, že v rezorte kultúry sa objaví nové meno, v skutočnosti ministrom zostane opäť Marek Maďarič. Ministrom práce sa stane Ján Richter.

    Fico ďalej oznámil aj schválených nominantov na posty štátnych tajomníkov. Za financie to je Radko Kuruc a Ivan Lesay, za zahraničie Ivan Korčok, za vnútro Denisa Saková, za obranu Marián Saloň, za hospodárstvo Vojtech Ferencz a Rastislav Chovanec, za ministerstvo práce Branislav Ondruš, za pôdohospodárstvo Anton Stredák, za kultúru Ivan Sečík, za školstvo Erik Tomáš, za životné prostredie Boris Susko, za ministerstvo spravodlivosti Monika Jankovská a nakoniec za dopravu Viktor Stromček. Fico ďalej informoval, že svojho kandidáta si predstavujú aj na zdravotníctve, no poznamenal, že s konkrétnymi návrhmi by mal prísť nominant na ministra Drucker.

    Predseda strany počas tlačovky vymenoval aj predsedov výborov NR SR z radov Smeru. Za predsedu mandátového a imunitného výboru budú nominovať Richarda Rašiho, za predsedu výboru pre európske záležitosti Ľuboša Blahu, za predsedu ústavnoprávneho výboru Róberta Madeja, za predsedu výboru pre rozpočet a financie Ladislava Kamenického, za predsedu výboru pre vzdelávanie, mládež a šport Ľubomíra Petráka a za predsedu výboru pre kultúru a médiá Dušana Jarjabka.

    - Reklama -