Fico nečakane stiahol svoju kandidatúru, v rovnaký deň som sa rozhodol odstúpiť z postu predsedu hnutia NOVA, napísal Grendel

    0
    Gábor Grendel na snímke, ktorú zverejnil na sociálnej sieti pri statuse, v ktorom oznámil svoj odchod z pozície šéfa hnutia NOVA. (Autor: .facebook.com/GGrendel)

    “Robert Fico dnes (12. februára 2019 – pozn. red.) nečakane stiahol svoju kandidatúru na predsedu Ústavného súdu. A urobil dobre. Vedel, že by išiel do prehratého boja. V rovnaký deň, a skoro v rovnakú hodinu, som sa rozhodol odstúpiť z postu predsedu hnutia NOVA,” napísal na sociálnej sieti Gábor Grendel a vzápätí vysvetlil dôvody svojho rozhodnutia: “Rozhodujúca väčšina vedenia má o strategických krokoch nášho hnutia odlišnú predstavu, čo rešpektujem. Z pozície predsedu však nemôžem za tieto rozhodnutia niesť zodpovednosť,” uviedol. V radoch NOVA je podľa Grendelových slov dostatok schopných ľudí, ktorí, ako tvrdí, “dokážu dôstojne reprezentovať hodnoty, na ktorých sme spolu s Danielom Lipšicom NOVA vybudovali”.

    Jednou výrazných osobností NOVA je europoslankyňa Jana Žitňanská. Tá sa rozhodla, že už nebude kandidovať do Európskeho parlamentu. Na otázku, či bude novou predsedníčkou, uviedla, že o situácii v hnutí bude diskusia. Nová väčšina (NOVA) je politické hnutie, ktoré ministerstvo vnútra zaregistrovalo 25. októbra 2012. Jeho lídrom bol vtedy Lipšic. NOVA sa pred parlamentnými voľbami v roku 2016 spojila na kandidačnej listine s hnutím OĽaNO. V parlamente pôsobia v klube OĽaNO. Grendel bol predsedom od júna 2017.

    - Reklama -