Fico chce meniť ústavu. Pozrite sa, s čím prišiel

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: TASR)

    V súvislosti s vyrovnávaním ekonomických slobôd a sociálnych práv Fico pripustil zmenu Ústavy SR. “Nevylučujeme, že pripravíme aj novelizáciu Ústavy SR, ako sa to robí na európskej úrovni. Pokúsime sa zvýrazniť sociálne práva tak, aby boli na tej istej úrovni, ako sú práva tzv. prvej kategórie – politické, občianske práva, alebo niektoré ekonomické slobody,” vysvetlil Fico. Zároveň potvrdil zámer sociálnych demokratov chodiť viac medzi ľudí.

    Nové programové tézy strany si podľa Fica vyžiadali zmeny vo svete aj na Slovensku. “Smer pôsobí na politickej scéne 17 rokov. A po 17 rokoch, či chceme, alebo nie, musíme skonštatovať, že sú iné podmienky, v ktorých pracujeme a vykonávame politickú činnosť. Sú iné podmienky na vnútroštátnej aj medzinárodnej úrovni. Svet aj Slovensko sa mení. Preto sme sa rozhodli, že začneme prispôsobovať náš politický program a našu činnosť týmto novým podmienkam,” vysvetlil.

    Predseda strany a vlády pripomenul ciele, ktoré si dal Smer-SD pred parlamentnými voľbami a mieni ich dodržať. Smer-SD chce, aby do roku 2020 dosiahlo Slovensko 85 percent priemeru životnej úrovne EÚ. Chce tiež ďalší rast minimálnej mzdy a reálnych miezd. Snažiť sa chce o cenovú stabilitu a znižovanie regionálnych rozdielov. Plán do roku 2020 vytvoriť 100.000 nových pracovných miest vidí reálne. Poukázal na vytvorených 48.000 pracovných miest. 

    - Reklama -