Fico bol vraj takto extrémne vulgárny. Tvrdí to liberál Klus, popisuje Beblavý, komentuje Remišová či Sulík

    0
    Na snímke predseda Robert Fico prichádza na brífing po skončení rokovania v Malej Ide. (Autor: TASR)

    Informáciu priniesli Aktuality.sk, ktorým saskár Ficove slová sám potvrdil. Na otázku denníka Klus odpovedal, že: „Bohužiaľ, áno.”

    „Až mi ho bolo ľudsky ľúto, ako hlboko sa dá klesnúť,” reagoval dnes (26. 9.) Klus na sociálnej sieti. 

    „A nakoľko nie som ´ješiťák´, nemal som o tomto incidente potrebu proaktívne informovať. Keďže tam ale boli desiatky ďalších poslancov a evidentne som to ´neschytal´ len ja, tak je to vonku,” opisuje na facebooku incident saskársky poslanec, ktorého mrzí, že sa také slová vôbec zmestia do slovníka trojnásobného premiéra.

    „Ešte viac, že odznejú v NR SR len preto, že trváme na tom, aby naši voliči verejnou voľbou poznali naše politické rozhodnutia. Azda to bol len skrat a prejav frustrácie z nesplneného sna o ústavnom sudcovi, blížiacich sa volieb a ´dohody´ s Pellegrinim alebo nevydarenej oslavy narodenín. Nech je, ako je, verím, že od marca čaká pána poslanca už len zaslúžený oddych. Uvidíme, na akom mieste,” dodáva so žmurkajúcim emotikonom Klus.

    Zdroj: Facebook/Martin Klus

    Na sociálnej sieti sa včera (25. 9.) vyjadril aj Miroslav Beblavý, predseda strany Spolu, v NR SR nezaradený poslanec. „Robert Fico na mňa práve iniciatívne kričal pri voľbe ústavných sudcov, že či sme to takto verejne chceli my demokrati. Z toho dúfam, že je to na dobrej ceste.” A dodal, že tým, že poslanci zvolili kandidátov na ústavných sudcov, je oprávnene nervózny.

    Ficovo vulgárne správanie potvrdil aj Gábor Grendel (OĽaNO). „Všetko bolo počuť,” skonštatoval pre Aktuality.sk.

    Remišová: Dankove pravidlá veľmi nepomohli

    O tom, že slušná krajina sa začína v parlamente, píše zasa Veronika Remišová, ktorá si tiež nedpustila reakciu na Ficove vulgarizmy v národnej rade.

    „Po dnešnom incidente a vulgárnych nadávkach v parlamente sa zdá, že zmeny rokovacieho poriadku Andreja Danka k slušnosti moc neprispeli. Bežný občan na pracovisku v podobnej situácii by už musel vysvetľovať svoje čudné správanie a pripadne podstúpiť dychovú skúšku,” reaguje poslankyňa a dodáva, že pre poslancov by mali platiť rovnaké pravidlá ako na občanov – ak tomu nerozumejú, treba im to dať na papieri, trebárs aj zákonom.”

     

    Zdroj: Facebook/Veronika Remišová

    Svoj názor pridal aj Richard Sulík, ktorý Fica nazval politickým skrachovancom. “Politický skrachovanec stráca nervy. Vydržte, voľby vo februári sa blížia,” napísal šéf liberálov na sociálnej sieti.

    Expremiér Fico podľa denníka včera oslavoval s poslancami a ministrami Smeru – SD vo vládnom hoteli Bôrik svoje 55. narodeniny, nebol ani na kolaičnej rade, ktorá bola pred zasadnutím NR SR, a kde sa riešila práve voľba kandidátov na ústavných sudcov. 

     

    - Reklama -