Fico: Teraz sa začína boj o Slovensko. Istanbulský dohovor sme pochovali!

    0
    Na snímke predseda strany Smer – SD Robert Fico počas tlačovej konferencie po rokovaní predsedníctva strany SMER – SD v Bratislave 19. februára 2019. (Autor: TASR)

    Slováci si zvolili prezidenta, respektíve prezidentku. Advokátka Zuzana Čaputová porazila podpredsedu Európskej komisie Maroša Ševčoviča. Ukazuje sa, že Ševčovič prehral o viac ako dvestotisíc hlasov aj preto, že ho podporovala vládna strana Smer Roberta Fica. Minister financií a podpredseda strany Peter Kažimír vyhlásil, že Smer prezidentské voľby prehral, lebo “keď už sa strana nesmie hlásiť k nejakému kandidátovi, aby ho nepoškodila, znamená to, že táto strana na tom rozhodne nie je dobre”.

    Fico však v komentári na serveri hnonline.sk dáva najavo, že neskladá zbrane. Teraz sa vraj bude bojovať o budúcnosť Slovenska. Pôjde vraj o boj s najtvrdšími liberálmi. Prvé kolo tohto boja vraj už Smer vyhral, keď v parlamente pochoval tzv. Istanbulský dohovor.

    „Udalosti v národnej rade, ako aj prezidentské voľby ukázali, že nás čaká až do volieb súboj dvoch hodnotových predstáv o Slovensku a jeho budúcnosti. Jednu tvorí ultraliberálna vízia postavená na antisociálnej politike a nekritickom prijímaní sociálnych experimentov, ktoré spochybňujú tradičné hodnoty spoločnosti. A druhou je sociálna vízia rešpektujúca a obraňujúca všetky hodnotové piliere, na ktorých slovenská spoločnosť dlhé roky stojí,“ napísal Fico.

    Súboj to vraj bude o to ťažší, že v Prezidentskom paláci bude sedieť neskúsená Zuzana Čaputová, ktorá bude pokračovať v politike končiacej hlavy štátu Andreja Kisku. Tak to aspoň vidí Fico. O to dôležitejšie sú podľa neho tri úspechy, ktoré si mohla pripísať strana Smer s poslancami z ďalších strán.

    „Dovolím si povedať, že sme dali facku slovenskému ultraliberalizmu na troch spoločenských úrovniach. V hodnotovej sme odmietnutím Istanbulského protokolu vyslali jasný signál, že ústavná väčšina v parlamente sa hlási k rešpektovaniu hodnoty tradičnej rodiny a odmieta ultraliberálne experimenty. V ekonomickej rovine sa nám zase podarilo prelomiť veto prezidenta týkajúce sa označovania domácich potravín. Považujem za našu základnú povinnosť podporovať domácu výrobu a dodávať občanom kvalitu. V sociálnej rovine symbolická facka ultraliberalizmu zarezonovala najsilnejšie. Ústavné zastropovanie veku odchodu do dôchodku, zakotvenie minimálnej mzdy a troch pilierov dôchodkového zabezpečenia tvoria sociálne piliere slovenskej budúcnosti,“ poznamenal.

    Z uvedených informácií je podľa bývalého premiéra zrejmé, že Smer háji národné záujmy. Ale slovenský liberálny mediálny mainstream to odmieta oceniť a siaha po nekorektných argumentoch a Smer napáda.

    Celý komentár nájdete na hnonline.sk.

     

    - Reklama -