Fico: Pozývam Sulíka na nedeľný obed. Nebude sa podávať rezeň, ale pravda. Takúto odpoveď by ste nečakali

    0
    Robert Fico a Richard Sulík. Foto: TASR

    „Zápas o pravdu ďalej pokračuje. Opoziční politici a médiá sa posledných 24 hodín zúfalo bránia po tom, čo úplne vyhorel výmysel o prepojení vraždy novinára a jeho priateľky na vládu. Hľadajú preto novú verziu, ktorá by mala opäť poškodiť najsilnejšiu politickú stranu Smer-SD. Odkazujem im, že karma je zdarma a že lož má veľmi krátke nohy. Nemienime akceptovať ďalšie lži, a najmä nie od ľudí, ktorí sa neúspešne pokúsili na jar o zmenu vlády bez demokratických parlamentných volieb,“ hovorí vo videu na sociálnej sieti Facebook Robert Fico.

    Bývalý predseda vlády zároveň pripomína Sulíkovi jeho raňajky s kontroverzným podnikateľom Mariánom Kočnerom, o ktorom sa v médiách špekuluje, že by mohol stáť za vraždou Kuciaka ako objednávateľ tejto úkladnej vraždy. „Ja pozývam pána Sulíka na obed v nedeľu. Nebude sa podávať rezeň, ale pravda. Za pravdu budem bojovať do samého konca, pretože to, čo prezident, opozícia, médiá a aktivisti platení zo zahraničia predviedli na jar, výrazne poškodilo Slovensko. Pán Sulík, ak nám to RTVS umožní, tak vás v nedeľu čakám za stolom v Mlynskej doline,“ dodal Fico.

    Sulík: Túto nedeľu nemôžem

    Na Ficove slová zareagoval predseda SaS. „Zdravím, pán Fico, na rozdiel od vás som sa nikdy žiadnej debate nevyhýbal, a preto vašu výzvu prijímam. Túto nedeľu som však s mojou družkou na dlho plánovanom výlete, chcem veriť, že pochopíte, že to kvôli vám meniť nebudem. Ďalšiu nedeľu diskutujem s vaším podpredsedom Rašim na Markíze. Takže: buď si to vybavte s Rašim a vidíme sa 14. 10. na Markíze, alebo 21. 10. na RTVS,“ odpovedal Ficovi Richard Sulík.

    Poprosil tiež bývalého premiéra, aby si pripravil odpovede na nasledujúce otázky: 1. Prečo bývate ešte stále v byte daňového podvodníka Bašternáka? 2. Prečo polícia pod vedením Kaliňáka dlhodobo neriešila Kočnera, naopak všetky jeho kauzy zametala pod stôl? 3. Prečo ste privatizovali Telekom, keď ste voličom opakovane sľúbili, že privatizovať nebudete?

    „Ďalšie otázky zaradím podľa toho, čo mi pošlú ľudia, že by ich zaujímalo,“ uzavrel predseda SaS.

    Zdroj: Facebook / Richard Sulík

    - Reklama -