Fico Kiskovi: Nič sa nezmení, štát budem ďalej riadiť zo Súmračnej

    0
    Robert Fico a Andrej Kiska na archívnej snímke. (Autor: TASR)

    Ako uvádza portál televízie TA3, podľa Michala Trubana, lídra koalície Progresívne Slovensko-Spolu, ak sa im podarí vymeniť “Kočnerovu generáciu politikov”, spravia všetko preto, aby popretŕhali väzby medzi politikmi a oligarchami. 


    Zdroj: TA3

    „Každý, kto váhal, musel včera jasne pochopiť, že od týchto ľudí sa už zmeny nedočkáme,“ doplnil Miroslav Beblavý, predseda strany Spolu.

    Reagoval tak na včerajšiu (15. 8.) obhajobu lídrov vládnych strán (Robert FicoAndrej Danko a Béla Bugár) po zverejnení konverzácie.

    Podľa Beblavého si spoločnosť žiada hĺbkové, radikálne zmeny. 

    „Nebojte sa, máte našu podporu aj podporu verejnosti, aby ste očistili Slovensko,“ odkázal predseda strany Spolu polícii, prokuratúre aj všetkým kompetentným, ktorí sa nemajú nechať zastrašiť hrozbami.

    Tie im údajne vo štvrtok adresoval Robert Fico. 

    „Čaká nás veľký kus roboty, sme dlžní priniesť riešenia,” povedal predseda KDH Alojz Hlina. 

    „Naša krajina sa dostala ešte do horšieho stavu, v akom bola za Mečiara. To, ako sa prejavuje prepojenie vládnej moci s kriminálnikmi a s oligarchami, je strašné,” pripojil sa konštatovaním exprezident a líder Za ľudí Andrej Kiska.

    Na brífingu po stretnutí sa tiež vrátil k rokovaniam z čias, keď Fico odchádzal z postu premiéra a sedel v Prezidentskom paláci s lídrami koalície Robertom Ficom, Andrejom Dankom a Bélom Bugárom.

    „Fico mi oznámil, že on bude naďalej vládnuť zo Súmračnej. Povedal mi, že si nemysli, že sa niečo zmení,” uviedol exprezident.

    Dodal, že preto ho teší, že s ním pred kamerami stoja ľudia, ktorí sú pripravení prevziať zodpovednosť.

    - Reklama -