Fico, Kaliňák, Bugár, Matovič, Sulík či Kollár. Všetci stoja pri Hrnkovi. Slovenskí politici reagujú na tragédiu

    0
    Anton Hrnko a Robert Fico na archívnej snímke (Autor: TASR)

     

     

    “Moje myšlienky patria v tejto chvíli Antonovi Hrnkovi. Nikto si nedokáže predstaviť, čo prežívaš, a tvoj žiaľ nezmiernia žiadne slová,” napísala na sociálnej sieti ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD).

    Ani podľa ministra spravodlivosti Gábora Gála (Host-Híd) niet slov, ktoré by v tejto chvíli zmiernili bolesť.

    “Vyjadrujem hlbokú sústrasť rodinám obetí leteckej katastrofy v Etiópii a osobitne kolegovi Antonovi Hrnkovi, ktorý pri tomto hroznom nešťastí prišiel o to najcennejšie, o svojich najbližších. Je to taká strašná správa, až jej bolo ťažké uveriť…” reagoval minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD).

    Úprimnú sústrasť vyjadril aj štátny tajomník ministerstva obrany Róbert Ondrejcsák (Most-Híd) i štátny tajomník rezortu zdravotníctva Jaroslav Ridoško (SNS). “Veľká tragédia, ktorá zasiahla nášho blízkeho kolegu a priateľa. Berie slová, vyslovujem len hlbokú úprimnú sústrasť,” uviedol na sociálnej sieti.

    Na tragédiu reagovali aj koaliční lídri. “Hlboko ma zasiahla informácia o páde etiópskeho lietadla, a o to viac, že na jeho palube sa nachádzali aj slovenskí cestujúci,” vyjadril sa šéf Smeru-SD Robert Fico.

    Úprimnú sústrasť adresoval pozostalým aj líder strany Most-Híd Béla Bugár.

    Pridal sa aj exminister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). “Ťažko sa mi pri takejto obrovskej tragédii hľadajú slová. Vyjadrujem úprimnú sústrasť nášmu kolegovi Antonovi Hrnkovi, ktorý pri leteckom nešťastí prišiel o svojich najbližších,” napísal Kaliňák.

    Ku kondolenciám sa pripájajú aj viacerí opoziční politici. Úprimnú sústrasť vyjadrili líder SaS Richard Sulík, šéf Sme rodina Boris Kollár i Veronika Remišová v mene celého poslaneckého klubu OĽaNO. “Sú chvíle, keď by sme mali dokázať odložiť politiku aj napriek tomu, že stojíme na druhej strane rieky,” napísal predseda OĽaNO Igor Matovič.

    Úprimnú sústrasť vyjadrili aj nezaradení poslanci NR SR Alena Bašistová a Martin Poliačik. Rovnako sa pridali šéfovia mimoparlamentných strán Progresívne Slovensko Ivan Štefunko a Spolu Miroslav Beblavý.

    Na palube lietadla Etiópskych aerolínií, ktoré sa v nedeľu ráno zrútilo krátko po štarte z letiska v Addis Abebe, boli cestujúci 33 národností vrátane 32 Keňanov a 17 Etiópčanov. Stroj vzlietol z Addis Abeby o 6.38 h SEČ, havaroval niekoľko minút po štarte a neprežil to ani jeden z ľudí nachádzajúcich sa na palube.

    - Reklama -