Fico: Chcú zneužiť parlament. Nemáme žiadny dôvod dovoliť opozícii, aby si z NR SR robili predvolebný míting

    0
    Na snímke zľava poslanec a predseda strany Robert Fico (Smer-SD), poslanci NR SR Juraj Blanár a Erik Tomáš (obaja Smer-SD) počas tlačovej konferencie k aktuálnemu dianiu na 53. schôdze parlamentu 26. novembra 2019 v Bratislave. (Autor: TASR)

    “Platí zásada, že ak sú na konci volebného obdobia predložené zákony, ktoré nie je možné dorokovať, tak o týchto zákonoch sa nemôže rokovať,” povedal Fico novinárom s tým, že opozícia síce tvrdila, že presunutie návrhov je protiústavné, ale nevedela povedať, v čom.

    Podľa Fica chcú poslanci opozície zneužiť parlament na predvolebnú kampaň, lebo vedia, že ich zákony sa nedajú dorokovať.

    Šéf Smeru-SD uviedol, že aktuálna schôdza je poslednou v tomto volebnom období, ak bude ďalšia schôdza, má sa podľa neho napríklad týkať vrátených zákonov či návrhov v skrátenom legislatívnom konaní.

    Dodal tiež, že premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) ho informoval, že v zrýchlenom režime napríklad predloží avizovaný legislatívny návrh na očistenie justície.

    “Nemáme žiadny dôvod dovoliť opozícii, aby si z NR SR robili predvolebný míting,” reagoval Fico na návrh opozície, ktorá chce iniciovať mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej by sa presunuté návrhy prerokovali.

    Ak takýto návrh príde, Smer-SD ho podľa Fica nepodporí. O presunutí viac ako polovice návrhov zákonov predložených na aktuálnu 53. schôdzu parlamentu rozhodli poslanci v utorok hlasovaním v pléne.

    Ide o poslanecké návrhy, ktoré sú väčšinou v prvom čítaní. Procedurálny návrh predložil predseda Smeru-SD Robert Fico. Odôvodnil ho potrebou rozsiahlejšej diskusie k schvaľovaniu štátneho rozpočtu na budúci rok.

    - Reklama -