Fico: Chcel by som, aby si verejnosť na Slovensku uvedomila, že naozaj žijeme v krajine, ktorá je stabilná, bezpečná

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    “Napriek tomu, že nemáme k dispozícii ešte všetky informácie, ale minimálne môžeme potvrdiť, že útok dodávky bol úmyselný na ľudí, ktorí vychádzali z mešity, a preto by som chcel znovu odsúdiť tento útok a najmä chcem opätovne ponúknuť ako predseda vlády Slovenskej republiky všetku súčinnosť premiérke vo Veľkej Británii, pokiaľ ide najmä o výmenu informácií,” zdôraznil premiér.

    Zdá sa mu, ako keby si ľudia na Slovensku neuvedomovali, aký komplikovaný svet je okolo nás. “Niekedy sa vraciam k jednému výroku, ktorý povedal americký prezident Roosevelt počas druhej svetovej vojny, keď sa hádali politici Spojených štátov o maličkostiach. Vtedy povedal, že možno by bolo dobre, keby jedna bomba z Európy spadla do Spojených štátov, aby sme pochopili, o čom je svet. Chcel by som, aby aj verejnosť na Slovensku si uvedomila, že naozaj žijeme v krajine, ktorá je stabilná, bezpečná, nikto nemôže za nič dať žiadne záruky, ale minimálne to môžeme tvrdiť v tomto okamihu,” konštatoval Fico. 

    Potvrdil, že jeho vláda venuje bezpečnosti maximálnu pozornosť. Zároveň zdôraznil, že bezpečnosť je téma, ktorá zohráva v jeho agende dôležitú úlohu. “Venujem jej spoločne s bezpečnostnými zložkami na dennej báze obrovskú pozornosť,” dodal.

    K incidentu došlo dnes krátko po polnoci pred mešitou v oblasti Finsbury Park. Podľa správ svedkov dodávka náhle zmenila smer jazdy a vrazila do skupiny asi desiatich veriacich odchádzajúcich z moslimského sociálneho centra nachádzajúceho sa neďaleko mešity. Polícia zatkla 48-ročného muža, ktorý riadil dodávku, následne bol prevezený do nemocnice. V nemocniciach skončili aj ôsmi zranení.

    - Reklama -