Fekišovce sú bez poslancov! Ostali len starostka a „Ďoďo“

    0
    Starostka a poslanci obce Fekišovce (okres Sobrance) na ustanovujúcej schôdzi (Autor: Reprofoto: Facebook/Zomri.sk)

    Ide o poslankyňu za Sme rodia Máriu Harabinovú, poslanca za Smer Petra Veseliniho, poslanca Doma dobre Stanislava Štefaniča a poslanca OĽaNO Jozefa Saba. Poslanec za Sme rodina Jozef Ostrožnický alias Ďoďo v zastupiteľstve ostal.

    O vzdaní sa mandátov obecných poslancov informovala televízia Markíza. Dôvodom má byť údajne absencia komunikácie s poslancami zo strany starostky, a to od času, keď na verejnosť preniklo video z ustanovujúceho zastupiteľstva obce Fekišovce, kde sa starostka Miloslava Fedorová správala k poslancom ako k malým deťom. Rozhodli sa pre to, že s ňou už nechcú spolupracovať.

    „Počas tohto obdobia sa výrazne zvýšilo napätie v obci. Na základe toho sme dospeli k záveru, že pre upokojenie situácie a ďalšieho fungovania v obci sme sa rozhodli uvoľniť svoje posty ďalším poslancom, ktorí na čele s pani starostkou povedú úspešne obec počas funkčného obdobia,“ uviedla Harabinová.

    Sporné video

    Vo videu, ktoré sa objavilo na internete, nastalo množstvo sporných a konfliktných situácií medzi starostkou a poslancami. Tá sa k nim pri skladaní sľubov správala ako k malým deťom alebo ich nútila spievať hymnu. Konflikt medzi nimi vyvolalo aj volenie si zapisovateľa medzi nimi. Kým poslanci navrhli Jozefa Ostrožnického, poslankyňa zvolila Máriu Harabinovú, čo odôvodnila tým, že Ďoďo, ako Ostrožnického Fedorová prezýva, nie je dostatočne počítačovo gramotný, ako vyžaduje. Zápisnicu totiž musia posielať elektronicky.

    Podobné kuriózne situácie pokračovali až do konca videa. Následne poslancom povedala, že ju upozornili, aby si od nich držala odstup. „Bolo mi povedané, že Fekišovce potrebujú starostu, ktorý má nadhľad a odstup. Takže si odstup budeme dodržiavať striktne. Na tom trvám,“ znelo z úst starostky. Na konci zostrihu vyhlásila starostka rokovanie za tajné, čím ale porušila rokovací poriadok obce, ktorý hovorí, že schôdze obecného zastupiteľstva sú zasadne verejné.

    Miloslava Fedorová (Smer – SD) je starostkou obce už štvrté volebné obdobie a svojho konkurenta v komunálnych voľbách porazila iba o deväť hlasov. Do zastupiteľstva obce sa dostali aj piati poslanci – Mária Harabinová (Sme rodina), Ing. Jozef Ostrožnický (Sme rodina), Jozef Sabo (OĽaNO), Stanislav Štefanič (Doma dobre) a Peter Veseliny (Smer – SD).

    Ospravedlnenie starostky

    Starostka na svoju obranu uviedla, že išlo o skrat pre antikampaň, ktorá sa voči nej spustila už pred voľbami. „Áno, toto správanie bolo problémové. Uvedomujem si to, pretože boli predvolebné ataky na mňa, ošpiňovanie obce bolo, to som povedala aj v danom videu,“ uviedla starostka Fedorová

    Následne na zastupiteľstvo prišiel neznámy kameraman, ktorý jej spôsobil stres. „Prišiel sem pán kameraman, dosť ma to vytočilo. Nie som zvyknutá rozprávať pred médiami, proste som temperamentná povaha. Bola som zahnaná do úzkych. Mám dosť hlučný hlas a nebola som schopná regulovať to, ustáť,“ dodala. Za svoje správanie sa následne ospravedlnila. Viac sme písali TU.

    - Reklama -