Fekišovce majú štyroch nových poslancov. Už zložili aj sľub

    0
    Starostka a poslanci obce Fekišovce (okres Sobrance) na ustanovujúcej schôdzi (Autor: Reprofoto: Facebook/Zomri.sk)

    Dôvodom je fakt, že štyria z piatich poslancov sa vzdali svojho mandátu písomne ešte 16. januára. Možnosťou, ako zastupiteľstvo sfunkčniť, bolo práve nastúpenie náhradníkov, čo sú ďalší z kandidátov na poslancov, ktorí sa v minulých voľbách uchádzali o hlasy občanov. Zo šiestich náhradníkov sa mandátu vzdali dvaja.

    Fedorová spomenula, že nové zastupiteľstvo deklarovalo vybudovanie multifunkčného ihriska. Podľa nej je v obci dosť ľudí, veľa z nich však pracuje alebo študuje mimo. “V lete sa však do obce vracajú a nemáme športovú plochu, kde by si mohli zahrať futbal, volejbal či basketbal,” vysvetlila s tým, že na tieto aktivity by chceli získať aj cudzie financie.

    Podobnú situáciu v obci zažili podľa starostky aj v minulosti. “Bolo to okolo roku 2004,” poznamenala. Uviedla, že vtedy sa mandátu vzdali poslanci, ktorí nechceli spolupracovať s bývalým starostom. Na ich miesta rovnako nastúpili náhradníci.

    Ustanovujúca schôdza

    Vo videu, ktoré sa objavilo na internete, nastalo množstvo sporných a konfliktných situácií medzi starostkou a poslancami. Tá sa k nim pri skladaní sľubov správala ako k malým deťom alebo ich nútila spievať hymnu. Konflikt medzi nimi vyvolalo aj volenie si zapisovateľa medzi nimi. Kým poslanci navrhli Jozefa Ostrožnického, poslankyňa zvolila Máriu Harabinovú, čo odôvodnila tým, že Ďoďo, ako Ostrožnického Fedorová prezýva, nie je dostatočne počítačovo gramotný, ako vyžaduje. Zápisnicu totiž musia posielať elektronicky.

    Podobné kuriózne situácie pokračovali až do konca videa. Následne poslancom povedala, že ju upozornili, aby si od nich držala odstup. „Bolo mi povedané, že Fekišovce potrebujú starostu, ktorý má nadhľad a odstup. Takže si odstup budeme dodržiavať striktne. Na tom trvám,“ znelo z úst starostky. Na konci zostrihu vyhlásila starostka rokovanie za tajné, čím ale porušila rokovací poriadok obce, ktorý hovorí, že schôdze obecného zastupiteľstva sú zasadne verejné.

    Miloslava Fedorová (Smer – SD) je starostkou obce už štvrté volebné obdobie a svojho konkurenta v komunálnych voľbách porazila iba o deväť hlasov. Do zastupiteľstva obce sa dostali aj piati poslanci – Mária Harabinová (Sme rodina), Ing. Jozef Ostrožnický (Sme rodina), Jozef Sabo (OĽaNO), Stanislav Štefanič (Doma dobre) a Peter Veseliny (Smer – SD).

    - Reklama -