Fatálne neplodné stretnutie, opisuje schôdzu so šéfom NR SR Blahová

    0
    Natália Blahová (Autor: SITA)
    Viac informácií o tom, koľko bude trvať pauza v rokovaní o odvolávaní ministra vnútra, nemá ani poslankyňa SaS Natália Blahová, ktorá pre portál Aktuality.sk zhruba popísala reakciu predsedu národnej rady Andreja Danka na otázku opozície, kedy bude zasadnutie parlamentu pokračovať. 
     
    Portál Aktuality.sk sa poslankyne pýtal, či poslanci našli riešenie. Blahová vo videu, ktoré sa objavilo aj na sociálnej sieti Facebook, konštatuje, že len „ťažko povedať“, čo Andrej Danko odpovedal poslancom. 
     
    Predseda národnej rady podľa poslankyne za SaS neodpovedal ani na to, čo by mali zákonodarcovia robiť, aby schôdza mohla pokračovať ďalej. „Odpovedal, že nech ho necháme samého pouvažovať v kancelárii, tak ja verím, že teda konkrétnosti toho uvažovania ani nevedel popísať, že čo ide uvažovať. Je mi to veľmi ľúto, ale ja neviem naozaj, čo povedal,“ vraví na zázname Natália Blahová. 

    Dankovi nikto nerozumie?

    Poslankyňa opozičnej SaS tvrdí, že dnes schôdza pokračovať nebude. „Povedal, že bude iniciovať, aby ústavnoprávny výbor nejaké zmeny rokovacieho poriadku navrhol, pýtala som sa, či podmieňuje pokračovanie schôdze zmenou rokovacieho poriadku, na to mi znova odpovedal niečo, čo sa ťažko definuje, takže zrejme nie, skutočne som počula veľa slov, ale význam mi nedávali,“ dodala Blahová. 
     
    Veľké zmeny v rokovacom poriadku slovenského parlamentu poslankyňa napriek Dankovým vágnym vyjadreniam neočakáva. Počíta však s tým, že pôjde zrejme o veľkosť transparentov, ktoré možno používať v parlamente. Schôdza bola totiž vo štvrtok prerušená, práve keď opozičný poslanec Igor Matovič rozvinul pred rečníckym pultom v pléne národnej rady baner s fotografiami ministra vnútra Roberta Kaliňáka a podnikateľa Ladislava Bašternáka, ktorý dopĺňal slogan: „Slušní ľudia platia dane, zlodeji si žijú za ne.“ 

    Fatálne neplodné

    „To bolo tak fatálne neplodné stretnutie,“ opisuje schôdzku s predsedom parlamentu Blahová a so smiechom redaktorom priznala, že nedokáže presne parafrázovať slová Andreja Danka. 
     
    - Reklama -