Fanúšička Putina, nezrozumiteľné dievča, kotlebovský profesor a Krištúfkovej stará harcovníčka. Toto je to „naj“ z poslaneckých asistentov

    0
    Rokovacia sála NR SR počas ustanovujúcej schôdze pre VII. volebné obdobie (Autor: SITA)

    Pár týždňov po marcových voľbách sa prvou poslaneckoasistenčnou lastovičkou stala asistentka predsedu Ľudovej strany Naše Slovensko Mariana Kotlebu – Michaela Kružlicová. Práve ona by mala byť autorkou statusu, ktorý sa vírusovo šíril po sociálnych sieťach.

    Kružlicová, čo nevie napísať tri súvislé vety

    Michaela Kružlicová má iba 22 rokov a v uplynulých marcových voľbách kandidovala do parlamentu na 76. mieste kandidátky ĽS NS, pričom si uvádzala, že je odbornou referentkou. Asi nie je prekvapivé, že túto prácu vykonávala v Úrade Banskobystrického samosprávneho kraja. Podľa informácií ParlamentnýchListov.sk šlo o pozíciu odbornej referentky pre protokol a styk s verejnosťou. Požiadavkou pre uchádzača na túto pozíciu je pritom znalosť slovenského jazyka a pravopisu na úrovni expert. A práve jazyk je Kružlicovej kameň úrazu.

    Jej „slávny“ status mnohí označujú za nezrozumiteľný, nepochopiteľný a s veľkým množstvom gramatických chýb. „Keby ste niečo potrebovali ozvite sa kde ste boli keď potreboval Ono pomoc? Teraz ju, už neskoro nepotrebujeme už nič on je ten ktorého potrebujeme!! A slovenského médiá majú, čo riešiť prašive.. vy ktorý ste ho mali v papuli stále…“ píše Kružlicová vo svojom statuse.

    Vlna kritiky a posmechu sa zniesla na jej hlavu takmer okamžite, pričom svoje si povedal aj predseda výboru pre európske záležitosti Ľuboš Blaha. „Čítajúc status poslaneckej asistentky Mariana Kotlebu, začínam mať pocit, že SaS nie je jediná opozičná strana, kde – použiť slová premiéra Fica – je veľa koksu,“ napísal Blaha na sociálnej sieti. Celý status Kotlebovej asistentky, ako aj vyjadrenie poslanca Blahu si môžete prečítať TU.

    Fanúšička Putina považujúca USA za najväčšieho šialenca

    Druhou poslaneckou asistentkou, ktorá sa vďaka svojmu nezabudnuteľnému vyjadrovaniu stala známou, takpovediac z večera do rána, a hlboko sa vryla do povedomia Slovákov, je asistentka exmarkizáčky Martiny Šimkovičovej – Petra Demková.

    Na pohľad nežná blondína, ktorej vyjadrovanie však už tak nežne nepôsobí. Spoločenské dianie, ktoré Demková sleduje, komentuje na svojom súkromnom facebookovom profile, ale častejšie práve na blogu, ktorý si založila len pred niekoľkými týždňami.

    ParlamentnéListy.sk spravili prierez jej zverejnenými príspevkami a zistili, že Šimkovičovej asistentka v minulosti kritizovala nápad nezaradenej poslankyne Simony Petrík, prísť do parlamentu so svojou dcérou, pričom sa Demková nevyhla ani komentovaniu poslankyninho manžela, ktorého označila za užitočného idiota. Rovnako sa jej nepáčil najväčší hudobný festival na Slovensku – Pohoda, ktorý označila za festival politickej piesne.

    Na zozname obľúbencov nenájdete ani USA. Koho tam však nájdete, je ruský prezident Vladimir Putin. Demková mala v minulosti na svojom blogu ako profilovú fotku moskovský Kremeľ a je členkou viacerých prorusky orientovaných skupín na sociálnej sieti, napríklad Spolok Priatelia Ruska – diskusná skupina, ktorej členom je aj Šimkovičovej poslanecký kolega a odídenec z Kollárovej rodiny Peter Marček. Demková však figuruje aj v skupine Vladimir Putin Fan club.

    Podrobnejšiu sondu do príspevkov Šimkovičovej asistentky si môžete prečítať TU.

    Jedna kandidátka, rovnaké názory a 41-ročný rozdiel

    Len pred pár dňami sme priniesli informáciu o poslaneckom asistentovi Štefanovi Surmánekovi. Bývalý vysokoškolský pedagóg pracuje ako jeden z troch asistentov pre najmladšieho poslanca Národnej rady Slovenskej republiky – Milana Mazureka zo strany Ľudová strana Naše Slovensko.

    Dvadsaťdvaročného poslanca Mazureka a jeho 63-ročného asistenta Surmáneka spája viac, ako by sa mohlo zdať. Okrem východného Slovenska, kde Surmánek učil v Prešovskej univerzite a Spišskej Belej, z ktorej Mazurek pochádza, je to kandidátka ĽS NS z marcových volieb.

    Obaja menovaní páni na nej figurovali. Mazurek sa o hlasy voličov uchádzal zo 14. miesta, Surmánek z 28. miesta.

    Ani prejavom a názormi si zrejme nie sú poslanec a jeho asistent cudzí. Respektíve kontroverzné vyjadrovanie nie je cudzie ani jednému z nich. Surmánek je autorom publikácie s názvom Pravdivý obraz o živote a postavení cigánskych komunít na (východnom) Slovensku. Rómskych obyvateľov označuje za sociálnych parazitov.  Viac sme o Mazurekovi a jeho asistentovi písali TU.

    Z podpredsedníčky poradkyňa

    Zaujímavosťou na slovenskej politickej scéne je aj bývalá pravá ruka expremiéra Mikuláša Dzurindu – Zuzana Martináková. Bývalá podpredsedníčka strany SDKÚ je najnovšie poradkyňou Kollárovej poslankyne Petry Krištúfkovej. Túto spoluprácu potvrdila aj samotná Krištúfková. „Áno, so Zuzkou Martinákovou sa stretávam ako s odborníčkou, ktorá sa venovala sociálnej oblasti veľa rokov a bola tiež poslankyňou v sociálnom výbore,“ vyjadrila sa Krištúfková a pokračovala, že ich zoznámil jej šéf Boris Kollár a spolupracujú od volieb. Martináková by podľa slov poslankyne hnutia Sme rodina mala pracovať bez nároku na plat či nejakú odmenu.

    Viac sme o tom písali TU.

    - Reklama -