Fanatickí imámi vyčíňajú v Európe už desiatky rokov, len sa o tom nesmie hovoriť. Spisovateľ Kuras prezradil viac

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Kuras uviedol, že sleduje moslimskú imigráciu do západných krajín. Prvá generácia sa integrovala. Z týchto ľudí sa stali demokrati. Ale druhá generácia „začala blázniť“. V tejto súvislosti označil za veľkú chybu to, že západné krajiny umožnili vstup zahraničným imámom, ktorí väčšinou pochádzali zo saudskoarabských alebo pakistanských „tvrdých škôl“.

    Prvým varovaním vraj bola aféra so spisovateľom Salmanom Rushdiem v roku 1989. Nad Rushdiem vtedy iránsky ajatolláh Chomejní vyniesol rozsudok smrti pre jeho knihu Satanské verše. „A do tej doby pokojní britskí moslimovia vyšli do ulíc a začali volať po Rashdieho smrti,“ pripomenul Kuras.

    Celé video si môžete pozrieť TU

    Zásadnú chybu urobili západní politici v roku 1989

    Vtedy urobili britskí a európski politici zásadnú chybu. „Namiesto toho, aby to britský establishment a neskôr európsky okamžite zatrhol a povedal ,toto je protizákonné navádzanie na vraždu, a keď okamžite neprestanete, zavrieme vás‘, zrazu sa obul do Salmana Rushdieho ,prečo ich provokuješ?‘. Takže on musel utiecť do Ameriky, aby si zachránil život,“ uviedol spisovateľ s tým, že takto zistila agresívnejšia časť moslimskej komunity, že jej nestojí nič v ceste a že sa môže ďalej radikalizovať. A že môže postupne radikalizovať umiernených moslimov zastrašovaním a podplácaním. „Takže dnes sa predpokladá, že počet radikalizovaných predstavuje v Británii okolo 30 percent, v 80. rokoch to boli dve-tri percentá,“ uviedol.

    Varoval, že takých jedincov, ako bol Džihádista John, ktorý bol obyčajným študentom v Londýne, ale potom sa zmenil a išiel do Islamského štátu podrezávať krky, sú vraj tisíce. „Povzbudzujú ich do toho imámi v Británii, vo Francúzsku a teraz už aj v Nemecku. A sú čím ďalej, tým viac hlasnejší. Hovoria, že islam bude vládnuť a oni budú tí, ktorí budú vládnuť všetkým ostatným. My na nich budeme robiť, oni od nás budú vyberať daň. A to láka veľa mladých chlapcov, ktorí sú napríklad profesionálne frustrovaní, sociálne neprispôsobiví alebo inak neúspešní, napríklad aj u žien,“ vysvetlil.

    S utečencami je to ako s miskou cukroviniek, z ktorých sú niektoré otrávené

    Situáciu s utečencami demonštroval na príklade, keď vám niekto ponúkne misku lákavých sladkostí. „Je tam sto krásnych, lahodných cukríkov. A niekto vám povie, že len dve sú otrávené. Vezmete si alebo nie?“ spýtal sa Kuras moderátorky, ktorá spontánne reagovala: „Nie.“

    Kuras navrhuje uzákoniť zákaz práva šaría. Argumentuje to tým, že Európsky súd pre ľudské práva už právo šaría niekoľkokrát odsúdil ako nedemokratické.

    Na námietku Drtinovej, že šaría sa v ČR neuplatňuje, uviedol, že aj v tejto krajine sú moslimovia, ktorí právo šaría propagujú. „Dostal som niekoľko listov, v ktorých sa mi síce priamo nevyhrážali, ale dávali mi najavo, že to všetko príde, že šaría je ich zákon a že ,my si ho vziať nedáme‘.“

    Východoeurópske štáty sú voči utečencom ostražitejšie, pretože totalitu už dvakrát zažili

    Povzdychol si nad súčasnou situáciou, ktorú označil za najhoršiu tragédiu, aká sa mohla európskym štátom od pádu komunizmu stať. „Strácame slobodu nad svojimi hranicami, národné práva. Nevieme, kto tam v EÚ je, okrem Jourovej, ktorú sme tam dosadili. Juncker si pokojne povie, že útoky v Paríži na prisťahovaleckej politike nič nezmenia,“ povedal.

    Štáty bývalého východného bloku sú vraj voči prílivu imigrantov ostražitejšie z toho dôvodu, že totalitu zažili dvakrát za život. „To, že sa stredná Európa šprajcuje, je vďaka tomu, že vie, ako vyzerá totalita, začína ju cítiť a dáva si to dohromady. Keď sa pozriete na antidžihádistické webové stránky na Západe, tak tie sa dnes na východnú Európu pozerajú s obdivom a počítajú s tým, že stredná Európa nejako zachráni aj ich. Stredná Európa by mohla Európu podržať tým, že si sem tých ľudí už nepustí,“ podotkol.

    V západnej televízii by sme nemohli diskutovať tak, ako sa rozprávame tu

    Na otázku, do akej miery sa do západnej spoločnosti infiltruje neochota brániť sa prenikaniu javov, ktoré môžu likvidovať hodnoty našej civilizácie, Kuras odpovedal: „Prejavuje sa to tak, že spôsob, akým sa tu bavíme, si v západnej televízii nemôžete vôbec dovoliť. V rámci politickej korektnosti vás BBC alebo nemecká televízia nepustí k slovu inak, než že schvaľujete imigráciu a všetko je dobré.“

    Pripomenul, že v Británii sa povráva, že medzi utečencami je len malé percento islamistov a že všetci ostatní sú mierumilovní. „Lenže my nevieme, aké veľké môže byť to percento jedného dňa. Keď sa tu všetci nebudú môcť uživiť a nebude sa im chcieť vrátiť domov, zrazu si povedia ,oni mi to nedajú, tak ja si to vezmem‘,“ upozornil s tým, že podobným spôsobom padla Byzantská ríša, Perzská ríša a celá severná Afrika. Moslimovia vraj jednoducho prišli a podpísali s tamojšími elitami zmluvu o ochrane, výmenou za to, že ich nezabijú.

    „Väčšinou sa to vzťahovalo na kresťanov, židov a Peržanov. A tí boli zodpovední za mierumilovné správanie svojich poddaných. Teraz to vyzerá úplne rovnako. Naši šéfovia v EÚ sú zodpovední nejakej Saudskej Arábii za to, že tu nebude nič protiislamské. A preto sa snažia všetko, čo by kritizovalo islam, v západných štátoch umlčať. Tu to zatiaľ neplatí. Na Západe to ešte nie sú zákony, ale už je to autocenzúra, každý sa bojí, aby ho neobvinili z islamofóbie. A potom nechajú 1 400 šestnásťročných dievčat znásilniť a polícia to nenahlási, aby nebola obvinená z xenofóbie a rasizmu,“ dodal s tým, že Európa je momentálne vo vojne, ktorú zatiaľ zjavne prehráva.

    autor: vam

    - Reklama -