Fake news nájdeme aj v Biblii, šíril ich had v rajskej záhrade, vyslovil sa pápež František

    0
    Pápež František (Autor: SITA)

    O posolstve pápeža k Svetovému dňu médií, ktorý rímskokatolícka cirkev vyhlásila na 13. máj 2018, informuje Radio Wave. Fake news sú podľa pápeža Františka „hadie taktiky“, a preto môžeme za prvého šíriteľa fake news považovať hada v rajskej záhrade, ktorý presvedčil Evu, aby okúsila jablko zo stromu poznania.

    Pápež sa tak snaží poukázať na to, aké je dôležité, aby nevymizli médiá, ktoré sa neživia iba lžou, rétorickými sloganmi či senzačnými titulkami. Treba zachovať žurnalistiku, ktorá je „robená ľuďmi pre ľudí“ a dáva hlas tým, ktorých nikto nepočúva.

     

     

    Zdroj: Twitter/Pope Francis

    Pápež sa pri názve posolstva inšpiroval z Evanjelia podľa Jána: „Pravda vás vyslobodí.“ Podľa servera však v samotnom posolstve pápež František nespomína len Bibliu, ale cituje aj pasáž z diela Bratia Karamazovovci F. M. Dostojevského: „Ten, kto klame sebe samému a počúva vlastné lži, dospeje k tomu, že už nedokáže rozlíšiť pravdu ani v sebe samom, ani navôkol, a tak si prestáva vážiť seba i druhých. Potom, keďže už viac nemá úctu k nikomu, prestáva aj milovať a v nedostatku lásky, aby sa zamestnal a rozptýlil, sa oddáva vulgárnym vášňam a potešeniam; a vinou svojich nerestí sa stáva zverom.“

    Celý text nájdete na webe Radio Wave.

    autor: nab

    - Reklama -