FOTO Polícia má zmysel pre humor aj vo vážnych situáciách. Na opis zásahu v osade použila text známej pesničky

    0
    Policajný zásah v osade (Autor: PZ SR)
    „Když se u nás chlapi poperou, tak jenom nožem anebo sekerou,“ píše polícia v úvode komentára k akcii v osade Grűn pri Nálepkove. Ide pritom o notoricky známy text kapely Kabát, ktorý Policajný zbor SR využil ako úvod pre pomerne vážny incident, ktorý sa stal medzi tamojšími Rómami.
     
    Políciu zavolali samotní Rómovia po incidente, pri ktorom istý Jaroslav B. čelil hnevu jednej z rodín za to, že zrazil autom jedného z jej členov. Traja príbuzní si to potom prišli s Jaroslavom vybaviť „ručne stručne“ a prišli k jeho obydliu s improvizovanými zbraňami v rukách. Začali rozbíjať okná a snažili sa dostať dnu, kde sa muž ukrýval. 
     
    „Už pred príchodom hliadky sa obyvatelia osady začali zhlukovať, väčšina z nich bola agresívna a pod vplyvom alkoholu. Po príchode policajtov a upokojení situácie prišiel vyšetrovateľ, ktorý pokračoval v dokumentovaní dopravnej nehody,“ píše polícia k situácii. Šofér mal pritom v krvi takmer jedno promile alkoholu a chodcovi, ktorého zrazil, namerali až 4,23 promile. Zo zranení sa bude zotavovať približne týždeň. 
     
    Policajti na mieste museli použiť donucovacie prostriedky a traja obyvatelia osady skončili v cele. Pri zásahu nebol nikto zranený. 
     
    „Dôvodom incidentu bol podľa polície pocit krivdy Jaroslava B., že mu po dopravnej nehode Rastislav H. rozbil okná na vozidle a jeho brat Miloš H. ho udrel vidlami po chrbte. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za prečin porušovania domovej slobody, spáchaného formou spolupáchateľstva a spracoval podnet na väzobné stíhanie, ktoré ale prokúrátor zamietol,“ dodáva v závere polícia. 
     
     
    - Reklama -