FOTO Občerstvenie aj pre tretie pohlavie! Český poslanec pokrstil politicky nekorektnú knihu politicky korektne

    0
    Genderovo vyvážený závin (Autor: Hans Štembera)

    Nacher si pri príležitosti krstu svojej knihy urobil z politickej korektnosti srandu a druhé nadzemné poschodie Werichovej vily na pražskej Kampe vyzdobil vskutku „nekorektnými“ odkazmi na genderovú a politickú korektnosť.

    „Je to absurdné, všetci sa z toho smejeme, ale je to realita dnešnej doby,“ poznamenal Patrik Nacher k politicky nekorektnej výzdobe priestorov, kde krstil svoju publikáciu s názvom Šílenosti doby korektní. Rozdelené podľa gendra (sexuálnej identity) na tri pohlavia tak boli nielen štítky informujúce o lokalite toaliet, ale napríklad aj občerstvenie.

    Kniha, ktorú Nacherovi vydalo vydavateľstvo Olympia, opisuje túto novú realitu politickej korektnosti ironickým a nekorektným štýlom. Jej súčasťou sú aj kresby zrakovo postihnutého dievčaťa, ktoré túto novú spoločenskú atmosféru vystihuje z pohľadu dospievajúceho mladého človeka.

    Spoločnosť sa podľa Nachera začala stáčať „neprirodzeným smerom“. „Dlhodobo som si robil poznámky práve o tých absurdných alebo paradoxných situáciách, s ktorými sa stretávame. A v momente, keď už som mal tých príbehov toľko, že by z toho mohlo vzísť niečo väčšie, tak až potom vznikol nápad, že by z toho mohla byť kniha,“ povedal Nacher pre PL ku knihe ešte počas veľtrhu Svět knihy 2018.

    Práve na základe textov a článkov, ktoré Nacher na tieto témy písal, sa publikácia zrodila. Podľa Nachera sa zaoberá napríklad byrokraciou, svetom médií, ale konkrétne aj protifajčiarskym zákonom či dvojakým prístupom českého štátu k fajčeniu.

    „Na jednej strane zakážeme fajčenie v pre neho najprirodzenejších priestoroch vôbec, teda v malých krčmičkách, a na druhej strane z neho štát vyberá daň, ale pritom hovorí ľuďom: Nefajčite,“ uviedol Nacher, ktorý je celoživotný nefajčiar.

    „Ide o nejaké celospoločenské smerovanie, ktoré sa vydalo nejakým úplne absurdným smerom,“ poznamenal Nacher k problematike politickej korektnosti pre PL.

    „Myslím si, že keď to presiahne určitú mieru, v niektorých veciach to už tú mieru presiahlo, tak to nie je užitočné a zdravé. A myslím si, že je to aj koniec civilizácie, niečo ako bol koniec Rímskej ríše,“ dodal český poslanec.

    autor: Jonáš Kříž

    - Reklama -