FOTO Napätie v oblasti Kórejského polostrova hustne. Do veci sa vložil čínsky prezident a zavolal Trumpovi

    0
    Správy, kde ukazujú amerického prezidenta Donalda Trumpa (vľavo) a severokórejského lídra Kim Čong-una na železničnej stanici v Soule (Autor: TASR)
    Peking je jediným spojencom Pchjongjangu, ale pred odpoveďou amerických spojencov na prípadný raketový útok na niektorého zo spojencov USA v regióne by KĽDR len sotva ochránil bez brutálneho krviprelievania. 
    Čínsky prezident Si Ťin-pching v telefonáte so svojím americkým partnerom Donaldom Trumpom uviedol, že všetky strany by sa mali vyhýbať vyhláseniam alebo činom, ktoré by zhoršili napätie na Kórejskom polostrove. 
     
    Obaja lídri sa podľa Bieleho domu zhodli na tom, že Severná Kórea „musí prestať so svojím provokatívnym a eskalačným konaním“. Potvrdili tiež, že nové sankcie OSN voči Pchjongjangu sú „dôležitým a potrebným“ krokom k mieru a stabilite na Kórejskom polostrove.
     
    Si Ťin-pching telefonoval s Trumpom po týždni ostrých vyhlásení, ktoré si vymieňali Washington s Pchjongjangom. Severná Kórea pohrozila plánom na odpálenie rakiet do oblasti pri americkom tichomorskom ostrove Guam. Trump v odpovedi varoval, že ak severokórejský vodca Kim Čong-un naozaj splní svoje vyhrážky okolo ostrova Guam, „naozaj to oľutuje a oľutuje to veľmi rýchlo“.
     
    Celý článok nájdete TU.
     
    - Reklama -