FICO: “Pravica vždy len hovorí, ale keď príde na lámanie chleba, tak ľuďom nikdy nič nedá”

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Pravica, len hovorí, ale ľuďom nikdy nič nedá

    Ako príklad opatrení uviedol poukazy rodinám v sume 150 eur na lyžiarske zájazdy a školy v prírode. Tvrdí, že pomohli rodičom aj malým hotelom a penziónom. Podobný efekt mali mať vlaky zadarmo, ktoré využíva podľa Fica 1,2 milióna ľudí, stúpa aj počet platiacich cestujúcich a súčasne klesá strata železníc. V tejto súvislosti predseda Smeru-SD zareagoval na opozíciu, ktorá hovorí o možnom rušení podobných opatrení. “Pravica vždy len hovorí, ale keď príde na lámanie chleba, tak tým ľuďom nikdy nič nedá,” poznamenal.

    Obedy by sme chceli zaviesť aj pre žiakov stredných škôl

    Pokiaľ ide o obedy zadarmo pre posledný ročník predškolského vzdelávania a základné školy, Fico poukazuje na to, že sú bežné aj v iných, napríklad severských krajinách. “Ak sa toto opatrenie osvedčí, budeme mať záujem ho rozšíriť aj na žiakov stredných škôl,” zdôraznil predseda Smeru-SD, podľa ktorého sa bude k 1. januáru 2019 opatrenie týkať približne 510.000 žiakov. Vyžiadať si to má okolo 100 miliónov eur. Smer-SD podľa svojho predsedu pripravuje aj ďalšie opatrenia ako zdvojnásobenie vianočných príspevkov pre dôchodcov či “áčkových” liečebných poukazov.

    Garancia udržateľnosti dôchodkového zabezpečenia je našou prioritou 

    V prípade zastropovania dôchodkov Fico preferuje, aby zásadné zmeny boli prijímané ústavnou väčšinou, pričom Smer-SD presadzuje na odchod do dôchodku vek 64 rokov. Chce zagarantovať udržateľnosť dôchodkového zabezpečenia a aby ľudia odchádzali do dôchodku vo veku, keď si dôchodok ešte budú môcť užiť. 

    Nášho pezidentského kandidáta zatiaľ nechceme “vystaviť lynčovaniu v médiách”

    Čo sa týka prezidentských volieb, Smer-SD vie, ktorí sú jeho kandidáti, ale nechce ich “vystaviť lynčovaniu v médiách”. Fico kandidovať nebude. “Mojou úlohou ako predsedu strany je v plnej miere podporovať predsedu vlády, vytvárať s ním silný tandem, zabezpečovať sociálno-demokratické politiky a urobiť všetko preto, aby bola strana dobre pripravená na parlamentné voľby, či už budú v roku 2019, alebo 2020,” uzavrel Fico.

    - Reklama -