FBI sa vážne zaoberá otázkou, či Trump nie je ruský agent. A prezident zareagoval…

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    V čase predvolebnej kampane v roku 2016 Federálny úrad pre vyšetrovanie zvažoval, že začne vyšetrovanie vtedajšieho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa pre podozrenie, že ako agent pracuje v záujme Ruskej federácie a poškodzuje záujmy USA. Nakoniec sa vyšetrovanie začalo až v roku 2017, keď Trump vyhodil z pozície riaditeľa FBI Jamesa Comeyho.

    Člen Snemovne reprezentantov Jerrold Nadler konštatoval, že sa bude zaoberať tým, prečo vyšetrovatelia začali preverovať prezidenta. Zároveň je pripravený v maximálnej možnej miere vyšetrovateľov chrániť pred útokmi prezidenta Trumpa.

    Trump na sociálnej sieti Twitter oponoval, že bývalého riaditeľa FBI Comeyho chceli vyhodiť nielen republikáni, ale aj demokrati. Nakoniec to urobil on, pretože exriaditeľa považoval za „skorumpovaného“. Preto oprávnene dostal „vyhadzov“. Aspoň podľa Trumpa. „(FBI) začal vyšetrovanie mojej osoby, pričom na to nemal žiadne dôvody a vôbec žiadne dôkazy,“ rozčúlil sa Trump na Twitteri.

     

     

     

     

     

     

    Zdroj: Twitter / Donald J. Trump

    Trump je vôbec prvý americký prezident, ktorého má Federálny úrad pre vyšetrovanie v hľadáčiku pre to, že možno vedome alebo nevedome pracoval v záujme iného štátu.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -