Exsiskár Kosík opäť prehovoril. Tentoraz o plánovanej vražde Oskara Fegyveresa

    0
    Ľuboš Kosík (Autor: TASR)
    Kosík poslal z väzenia v Mali mail na Generálnu prokuratúru s ponukou vypovedať, ale odpoveď údajne dodnes nedostal. Od doručenia správy z 1. januára tohto roka ex-SISkára GP nekontaktovala, aj keď sa po prijatí mailu vyjadrila, že podanie bolo postúpené na ďalšie konanie Krajskej prokuratúre Bratislava.
     
    Ešte vlani v decembri sa Kosík v inom rozhovore pre denník SME priznal k spoluúčasti na únose prezidentovho syna Michala Kováča mladšieho do Rakúska z augusta 1995. Teraz prehovoril o ďalšom vážnom prípade a to o plánovaní vraždy Oskara Fegyveresa. 
     
    Kosík popísal, ako SIS postupovala a prezradil aj to, kto sa zúčastnil na akcii, ktorej výsledkom mala byť smrť korunného svedka únosu prezidentovho syna. Napriek tomu, že Kosík ponúkol Generálnej prokuratúre výpoveď v závažných kauzách Slovenskej informačnej služby z čias, keď na jej čele stál Ivan Lexa. 
     
    Kosíka v roku 2015 odsúdil Špecializovaný trestný súd na 14 rokov za falšovanie zmeniek. Je na úteku a zatkli ho v Mali. O jeho vydanie sa opakovane neúspešne snaží slovenské ministerstvo spravodlivosti. Ministerka Lucia Žitňanská (Most-Híd) priznala, že africká strana na oficiálne žiadosti doteraz nijako nezareagovala. Slovensko nemá s Mali uzatvorenú zmluvu o vydávaní zadržaných zločincov.
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -