Exsieťar Janckulík nie je za zotrvanie v koalícii, rozhodne sa aj podľa bugárovcov

    0
    Igor Janckulík (Autor: mr)

    “Momentálne, po týchto informáciách ohľadom prípadu, ale aj situácie v koalícii, ktoré však mám len sprostredkovane z médií, nie som za zotrvanie v koalícii. Chcem však počkať na avizované zasadnutie poslaneckého klubu Mosta-Híd, a aj na základe toho vyplynie moje ďalšie rozhodnutie,” uviedol vo svojom stanovisku.

    Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice ho veľmi mrzí a vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a všetkým pozostalým. “Je to absolútne morálne dno a neuveriteľné, že sa to udialo na Slovensku v roku 2018,” vyhlásil. Janckulík je členom klubu Mosta-Híd, ale nie strany. O aktuálnej situácii ohľadom vraždy aj postojov v koalícii vie zatiaľ iba z médií.

    “Moje znechutenie a obavy som intenzívne komunikoval v rámci piatich poslancov odídených zo Siete, s ktorými diskutujem najviac. Všetky informácie mám však v podstate iba z médií, tie sú však dosť jasné a veľavravné.

    Vraždu odsúdil aj podpredseda parlamentu Andrej Hrnčiar z klubu Mosta-Híd. Z koalície sa odísť však nechystá, bude rešpektovať dohodu poslaneckého klubu. Odsudzuje však zneužívanie vraždy novinára na politické ciele. “Je pre mňa neprijateľné a považujem to za absolútny hyenizmus, že dokáže niekto takto hnusne cynicky zneužívať túto tragédiu,” uviedol pre TASR.

    Zdôraznil potrebu riadne vyšetriť vraždu a potrestať páchateľov. Nemyslí si, že by dnes niekto vyšetrovanie prípadu ovplyvňoval alebo doň zasahoval. “Neviem si predstaviť, že v tak ostro sledovanej kauze doma aj na medzinárodnom poli by niekto skúsil zasahovať do vyšetrovania,” uviedol s tým, že keby sa zasahovanie preukázalo, boli by na mieste aj radikálne kroky.

    Ďalší bývalí predstavitelia Siete, ktorí po odchode z tejto strany prestúpili do klubu Mosta-Híd, sa nevyjadrili. Chcú počuť informácie o situácii zo strany.

    - Reklama -