Expresný rozhovor s Lipšicom. Toto nám stihol povedať, kým prešiel z parlamentu do kancelárie

    0
    Daniel Lipšic, Nezaradený poslanec NR SR (Autor: SITA)

    Predseda hnutia Nova počas druhého dňa tretieho zasadnutia parlamentu pred PL.sk neskrýval pohoršenie nad priebehom schôdze. „Bol porušený zákon o rokovacom poriadku. V skrátenom konaní rokovali o novele kompetenčného zákona, pretože pán Pellegrini potrebuje nový úrad. Ale to nie je dôvod na skrátené legislatívne konanie. Začali sme zle, a to najmä v čase, keď vláda tvrdí, že chce skvalitňovať legislatívu. Tak prvý zákon, ktorý pošlú do parlamentu, nespĺňa kritériá skráteného legislatívneho konania,“ prezradil na schodoch pred národnou radou Lipšic kráčajúci v zhone do poslaneckých kancelárií pod Hradom.

    A aký má názor na programové vyhlásenie vlády, ktoré parlament odklepol počas svojej druhej schôdze? „Ja som hlasoval proti,“ prezradil Lipšic pred budovou parlamentu, míňajúc skupinku robotníkov. Podľa neho program neobsahoval niektoré významné body. „To, čo tam chýba, sú konkrétne veci na reformu prokuratúry, pretože tá dnes v princípe blokuje najväčšie kauzy. No a vláda nám povedala, že na tom sa nič nezmení,“ vyjadril sa poslanec.

    Lipšic sa stal aj obhajcom Martina Daňa, ktorého Ján Počiatek žaluje za ohováranie. Daňo vyzval exministra k tomu, aby absolvoval test na užívanie drog. Práve Daňo sa „preslávil“ svojimi konšpiračnými videami, v ktorých často útočí na politickú obec. „Ako jeho obhajca nebudem hodnotiť jeho charakter,“ hovorí Lipšic pred vstupom do budovy, v ktorej sa nachádzajú poslanecké kancelárie. Predtým, ako otvorí dvere, ešte dodá: „Ja ho zastupujem vo veci, ktorú považujem naozaj za škandalóznu. Aby bol akýkoľvek novinár či aktivista trestne stíhaný za ohováranie člena vlády len preto, že ho vyzve na drogový test? Keď hovoril Fico pred štyrmi či šiestimi rokmi o Sulíkových kokaínových večierkoch, tak ho niekto stíhal za ohováranie? Nikto. To mi príde dosť absurdné,“ priblížil Lipšic a zmizol v budove.  

    - Reklama -