Expremiérka Radičová sa pustila do Fica. Ide o konflikt záujmov, kritizuje

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: SITA)

    „Je to pre každého premiéra vážna situácia. Každá kauza zatrasie. Záleží však na nastavených kritériách, akými premiér zhodnotí správanie sa jednotlivých aktérov. Jedna rovina je zákon, druhá dodržiavanie morálnych princípov, bezúhonnosť,“ prezradila Radičová v rozhovore pre Denník N. Ďalej dodáva, že významným dôvodom pre odstúpenie je aj dôvodné podozrenie či konflikt záujmov. Ten je podľa nej pre riadny chod vlády poriadna brzda.

    „Dovolím si citovať, čo je to konflikt záujmov, priamo zo stránky ministerstva vnútra – je to situácia, keď z dôvodu osobných alebo iných obdobných vzťahov zainteresovaných osôb je alebo mohlo byť, čiže je tu aj tá pochybnosť, dôvodné podozrenie, narušený alebo ohrozený záujem na nestrannom a objektívnom plnení funkcie alebo úloh. Toto je situácia, ktorú teraz zažívame. Je to čistý prípad konfliktu záujmov podľa našej vlastnej definície,“ kritizuje bývalá premiérka.

    Redaktorku denníka zaujímalo, aký má Radičová názor na fakt, že premiér odmieta Kaliňáka odvolať z funkcie a ten zase nemá v pláne svoj post opustiť dobrovoľne. „Z verejne dostupných vyhlásení usudzujem, že ide o pokus posunúť štandardy etického a zákonného postupu reprezentantov moci,“ reaguje.

    - Reklama -