Expremiér Cameron nevylučuje druhé referendum o brexite

    0
    Britiský premiér David Cameron (Autor: SITA)

    “Niektorí ľudia mi nikdy neodpustia, že som to referendum vypísal. Niektorí mi nikdy neodpustia to, že som ho vypísal a prehral,” povedal Cameron v rozhovore pre denník The Times pred vydaním 752-stranovej knihy svojich pamätí nazvanej For The Record, ktorá vyjde na budúci týždeň.

    “Samozrejme, potom sú tu ale všetci tí, ktorí si referendum želali a chceli (z EÚ) odísť, a tí sú radi, že to, čo som sľúbil, som aj dodržal”, dodal Cameron. Na otázku, či na neho ľudia pokrikujú, odpovedal: “Mal som niekoľko mohutných výmen názorov.”

    Cameron, ktorý stál na čele britskej vlády v rokoch 2010-2016, tiež prezradil, že ráno po prehranom referende telefonoval vtedajšiemu americkému prezidentovi Barackovi Obamovi aj lídrom EÚ a všetkým sa za výsledok hlasovania ospravedlnil. Na referendum z roku 2016 expremiér podľa vlastných slov myslí každý deň.

    Svojho ministra školstva Michaela Govea, ktorý sa stal jednou z najviditeľnejších tvárí za odchod Británie z EÚ označil Cameron vo svojich pamätiach za “pokryteckého” a dodal, že kampaň za odchod (Leave) “nechala pravdu doma”.

    Cameronove pamäti sa na pulty britských kníhkupectiev dostanú niečo vyše týždňa pred začiatkom tohtoročného zjazdu Konzervatívnej strany, ktorý sa bude konať 29. septembra až 2. októbra v Manchestri.

     

    - Reklama -