Explózia v petrohradskom supermarkete. Desať zranených. Prípad vyšetrujú ako pokus o vraždu

    0
    Výbuch v Rusku (Autor: ITAS)

    Podľa Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie vybuchlo zariadenie obsahujúce 200 gramov trhaviny v skrinke, kde si zákazníci odkladajú tašky. Nálož bola plná kovových dielov s cieľom spáchať čo najväčšie škody.

    Alexander Klaus z miestnej pobočky Vyšetrovacieho výboru RF uviedol, že desiatich zranených hospitalizovali. Zranení sú v uspokojivom stave a jedného prepustili z nemocnice, doplnil Andrej Kibitov, hovorca petrohradského gubernátora.

    Úrady začali kriminálne vyšetrovanie pokusu o vraždu, ale vyšetrovatelia preverujú všetky možné verzie. Zatiaľ sa k explózii, ku ktorej došlo v supermarkete v nákupnom centre Gigant-Hall v Kalininského obvode, nikto neprihlásil. Z nákupného centra evakuovali približne 70 ľudí, informovala agentúra DPA.

    Úrady zatiaľ nehovoria o teroristickom útoku, avšak Národný protiteroristický výbor, ktorý dohliada na protiteroristické aktivity v Rusku, uviedol, že koordinuje pátranie po podozrivých.

    Ruský prezident Vladimir Putin v tomto mesiaci telefonoval prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi a poďakoval sa mu za informácie od americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA), ktoré pomohli odvrátiť sériu bombových útokov v Petrohrade.

    V apríli zahynulo pri samovražednom bombovom útoku v petrohradskom metre 16 ľudí a ďalších viac ako 50 utrpelo zranenia.

    - Reklama -