Exminister o eurofondoch: Vinu za to nenesie nikto iný ako Smer a jeho koaliční partneri

    0
    Predseda Smer-SD a premiér Robert Fico (uprostred), predseda SNS a predseda parlamentu Andrej Danko (vľavo) a predseda Most-Híd a podpredseda NR SR Béla Bugár (Autor: TASR)

    Simon jedným dychom dodáva, že to má hlbšie základy, ktoré siahajú až k prvej vláde premiéra Roberta Fica. „Minister Ján Richter v roku 2008 ako generálny manažér strany Smer odporučil starostom, že ak chcú byť úspešní v projektoch, mali by poveriť firmu StarEU. A tak sa stalo, že StarEU uspela v 70 prípadoch zo 70,“ približuje a dodáva, že mnoho tendrov malo nezrovnalosti, v dôsledku čoho ich Brusel odmietol preplatiť. „Prípady riešila aj polícia, ale skončilo sa to tak, ako je na Slovensku zvykom. Orgány činné v trestnom konaní odmietli konať alebo skonštatovali, že skutok sa nestal. To všetko pod kuratelou ministra vnútra Roberta Kaliňáka a premiéra Roberta Fica,“ poznamenal.

    „To, čoho sú občania svedkami v prípade ministra Plavčana, je len a len pokračovanie systému, ktorý vytvorili počas prvej Ficovej vlády a zdokonalili počas druhej, v ktorej Smer vládol sám,“ podčiarkuje Simon s tým, že Fico sa dnes tvári, ako bojuje s korupciou, no podľa jeho slov sa tak skutočne iba tvári. „V skutočnosti je to on a jeho nominanti, kto prevádzkuje systémy podporujúce korupciu,“ vysvetľuje.

    V závere svojho príspevku sa exminister pozerá na stav globálnejšie a hovorí, že rozsiahla miera korupcie zapríčinila zlý stav školstva, zdravotníctva aj to, že nie sú peniaze na vedu a výskum. „A opakujem, vinu za to nenesie nikto iný ako Smer a jeho koaliční partneri. Teda tí, ktorí na Slovensku vládnu už viac ako desať rokov,“ uzavrel.

    Zdroj: Facebook/Zsolt Simon

    - Reklama -