Exminister dopravy kriticky: Po základných demokratických princípoch často šliapu osobné záujmy elít. Vie, ako to môžeme zmeniť

    0
    Roman Brecely, predseda Siete (Autor: SITA)

     “Uvedomujeme si, že ponovembrový vývoj je stále chudobnejší na prejavy občianskej angažovanosti, po základných demokratických princípoch často šliapu osobné záujmy elít a medzi bežnými ľuďmi rastie frustrácia. Zmeniť tento trend môžeme len spoločne, bez ohľadu na farby straníckych tričiek,” uviedol Brecely.

    Je presvedčený, že ideály novembra nestačí oslavovať, treba ich v prvom rade realizovať. “A nie len 17. novembra, ale po celý rok. Nie politici, ale iba silná spoločnosť cieľavedomých a zomknutých občanov naplní novembrové ideály skutočným obsahom,” doplnil.

    Nežná revolúcia je obdobie od 17. novembra 1989, keď prebehli udalosti, ktoré vyústili do pádu socialistického zriadenia na území vtedajšej Československej socialistickej republiky.

    V Prahe sa 17. novembra '89 konala pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva veľká demonštrácia študentov vysokých škôl, ktorej brutálne násilné potlačenie odštartovalo prelomové politické zmeny v krajine. To malo za následok pád socializmu. Slovenská republika si tieto udalosti pripomína štátnym sviatkom – 17. novembra – Deň boja za slobodu a demokraciu.

    - Reklama -