Exminister Palko: Trump je Bič Boží pre Američanov. Je aj hulvát. Lenže hovorí pravdu

    0
    Vladimír Palko (Autor: SITA)

    Palko priznáva, že ako zapálený kresťan by volil konzervatívneho kresťanského kandidáta Teda Cruza. Ten však zo súboja o získanie republikánskej nominácie na prezidenta tento týždeň odstúpil.

    „Za štyridsať rokov, čo sledujem americké voľby, som nezažil hulváta, ako je Donald Trump. Ešte nikdy tak neútočil kandidát na svojich straníckych protikandidátov,“ píše Palko, avšak pritom dodáva, „lenže ten hulvát hovorí pravdu.“

    Palko považuje Trumpa za človeka, ktorý hovorí pravdu vo veciach, v ktorých ju iní politici nevedia povedať, a ktorá je obyčajným Američanom blízka. Trump podľa neho vie, že Američania nechcú ďalšiu mexikanizáciu USA, a nemá preto problém sľúbiť múr popri Rio Grande. Ľudia tiež už nereagujú na narážky na rasizmus tak ako niekedy, keďže chápu, že systém politickej korektnosti je novou tyraniou, ktorej sa Trump nebojí postaviť. Palko tiež konštatuje, že Trumpom navrhované dočasné neprijímanie moslimov do USA v čase teroristických útokov tiež iba zodpovedá princípom, ktorými sa riadila americká imigračná politika pred niekoľkými desaťročiami, pričom Američania na tieto návrhy reagujú pozitívne.

    „Najmä však Trump likviduje pozostatky bushizmua neváha pomenovať zničujúcu politiku Georgea W. Busha v Iraku. Jej dôsledky znáša Európa doteraz v podobe migračnej vlny,“ myslí si Palko.

    Palkovi nie je sympatické Trumpovo hulvátstvo, avšak podporuje jeho rúcanie politickej korektnosti. „Prichádzajúci svet je svetom chaotickým, miešajú sa v ňom prvky dobré i zlé. Niektoré prinášajú nádej, niektoré obavy. Treba byť ostražitý a hovoriť pravdu prijateľnou formou,“ dodáva v závere exminister. 

    Celý komentár nájdete TU.

     

    - Reklama -