Exminister Mikloš na margo súčasnej koaličnej krízy: Je to gesto, ktorým si chce Danko vymedzovať priestor

    0
    Ivan Mikloš (Autor: TASR)

    Hoci budúci vývoj a budúcnosť vo všeobecnosti, samozrejme, nemožno predpovedať, bývalý exminister financií a tiež podpredseda SDKÚ Ivan Mikloš vidí za krokmi Andreja Danka skôr akési prihlásenie sa o slovo, respektíve pripomenutie sa svojmu okoliu.

    „Toto skôr vyzerá ako gesto, ktorým si chce vymedzovať priestor,“ povedal v rozhovore pre stredajšie printové vydanie denníka Sme samotný Mikloš. 

    V rozhovore spomenul aj to, že za rozhodnutím predsedu parlamentu a lídra národniarov vidí v prvom rade „manévre, ktorými chce získať (Danko) väčší vplyv“.

    Ak by si mal Mikloš predsa len tipnúť budúci vývoj, v najbližšom období predpokladá, že napokon sa celý konflikt urovná štýlom, aby “aj vlk zostal sýty a ovca celá”.

    To v praxi znamená, že Fico SNS (Dankovi) neustúpi, no druhá strana bude môcť podať svoju interpretáciu štýlom,  že sa  podarilo niečo získať, respektíve vyrokovať.

    „V politike je dôležité, aby nikto nestratil svoju tvár a zároveň veľa nezískal. Predpokladám, že v skutočnosti (Danko) nezíska nič, ale na druhej strane bude môcť interpretovať, že niečo získal. A je možné, že tie interpretácie výsledku stranou SNS a ďalšími partnermi budú rôzne,“ dodal na záver skúsený politik.

    - Reklama -