Exkollárovec Marček sa ospravedlnil za Ficove „prostitútky“. Alebo je všetko inak?

    0
    Peter Marček (Autor: TASR)

    Na základe Marčekovho titulku jeho čerstvého komentára na Aktuálne.sk Prepáčte, páni novinári! sa môže zdať, že exkollárovec je pohoršený z premiérových ostrých vyjadrení na adresu médií. Pravda je trochu iná. „Ja, poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Peter Marček, si dovolím týmto vyhlásením ospravedlniť sa za premiéra, lebo cítim, že aj môj slabý hlas pri zakladaní platformy slušnosti v parlamente bol príčinou toho, že premiérovi bol poskytnutý priestor, aby svoj opodstatnený výrok mohol formulovať tak, ako ho formuloval. Pravdivo a rovnako, ako by som to povedal aj ja sám,“ píše s dávkou irónie poslanec.

    Marček sa vžil do premiérovej kože a v podobne sarkastickom duchu pokračoval v komentári. „Drahí novinári, ktorých som mal na mysli, keď som o vás povedal, že ste ´úplatné prostitútky´, ospravedlňujem sa vám. Úprimne vás prosím o odpustenie za to, že som o vás, tých, ktorí za peniaze napíšete čokoľvek, čo niekto od vás požaduje, prosím, prepáčte mi, že som to o vás povedal. Veľmi ma to nemrzí, lebo je to pravda. Nechcel som to povedať tak nejasne a neadresne o vás, ktorí beriete peniaze za to, že bez ohľadu na to, či je, alebo nie je niečo pravda, to napíšete, spravíte z toho aféru, podrážate klamstvom svoju krajinu – a škodíte tak celej novinárskej obci i ľudom, u ktorých vyvolávate pocit neistoty, nenávisti a nevraživosti,“ píše Marček.

    Na záver sa poslanec prihovára k časti novinárskej obce: „Preto by som vás, všetkých čestných a dobrých novinárov, chcel úprimne poprosiť, aby ste pomohli mne a aj vám určiť tých, ktorí medzi tie ´úplatné prostitútky´ patria, aby mohlo byť moje ospravedlnenie adresné. Prosím, pomôžte mi splniť môj morálny záväzok ospravedlniť sa a označte sami tých, ktorým má byť moje ospravedlnenie smerované.“

    - Reklama -