Eurovoľby: Možnosť voliť dostanú aj hospitalizovaní pacienti v Bratislave

    0
    Univerzitná nemocnica Bratislava (Autor: TASR)

    “Bude im umožnené voliť priamo do prenosnej volebnej urny. V prípade záujmu voliť musia pacienti informovať personál oddelenia či kliniky, ktorý má kontakty na členov volebnej komisie príslušného okrsku a vedia ich o tomto upovedomiť,” povedala hovorkyňa UNB Eva Kliská.

    Hovorkyňa NÚSCH Soňa Valášiková takisto deklarovala, že pacienti budú môcť voliť kandidátov do EP, ak disponujú hlasovacím preukazom. “NÚSCH k tomu zabezpečí všetko potrebné,” dodala.

    Podmienkou na účasť vo voľbách je hlasovací preukaz, ktorý si môžu občania vybaviť v mieste svojho trvalého bydliska, alebo trvalý pobyt na území okrsku.

    Hlasovací preukaz si môžu voliči vybaviť osobne najneskôr počas piatka. Urobiť tak môžu na príslušných obecných úradoch počas pracovných hodín. V zmysle zákona vydá obec preukaz bezodkladne.

    Platný je len s príslušným občianskym preukazom. Výsledky volieb sa verejnosť dozvie až po uzavretí volebných miestností v poslednom štáte, a to v Taliansku, v nedeľu po 23.00 h.

    Voľby do europarlamentu budú na Slovensku 25. mája, obyvatelia budú voliť 14 europoslancov.

    Hlasovacie právo majú slovenskí občania s trvalým pobytom na Slovensku, ale aj občania iného členského štátu, ktorí majú na Slovensku trvalý pobyt. Poslanci europarlamentu sú volení na päťročné volebné obdobie.

    - Reklama -